TOP
100 waanzinnige weetjes over wetenschap
Boeken

“Het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap”

Manlief en ik zijn totaal verschillend van elkaar. Hij is de echte bèta man en ik ben het alpha vrouwtje. Als het ware. Al die scheikundige elementen waren niet aan mij besteed. Dit betekent niet dat ik geen interesse in de wetenschap had. Ik had er gewoon nul komma nul talent voor. Mijn kinderen lijken dezelfde interesse te hebben. Of ze er aanleg voor hebben weet ik nog niet. Daar zijn ze net wat te jong voor. Maar ik ga er maar van uit dat manlief ook wel een stukje van zijn genen heeft overgedragen aan de meisjes. In de tussentijd vragen ze veel en zijn ze dol op “proefjes doen”. Toen mad science een bezoekje bracht aan school, waren ze helemaal verkocht. En aangezien de nieuwsgierigheid nu goed aangewakkerd is, kan ik met het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap de meisjes nog meer laten ontdekken.

De inhoud van het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap

De naam van het boek zegt het eigenlijk allemaal al. Je vindt er maar liefst 100 stukjes wetenschappelijke informatie in terug. Heel leuk voor de wetenschapper in de dop en de nieuwsgierige kinderen onder ons. Op een leuke manier geschreven en met aantrekkelijke illustraties wordt je wijzer gemaakt over de meest uiteenlopende wetenschappelijke feitjes. Van hoeveel botten en organen er in een lichaam zitten tot de ontdekking van Marie Curie tot het universum. Het leest makkelijk weg en is qua taalgebruik ook zeker geschikt voor jongere leergierige kinderen. En de weetjes an sich zijn ook absoluut vermakelijk. En vernieuwend! Althans, voor mij dan.

100 waanzinnige weetjes over wetenschap
Nederlands Hardcover 9789044758665 / Centrale Uitgeverij Deltas

Ik wist bijvoorbeeld niet dat walvissen ooit landdieren waren. Manlief wel en die keek mij aan alsof ik onder een steen geleefd had. Ik wist ook niet dat ze vingerkootjes in hun vinnen hebben. Dat wist hij ook niet, maar vond hij wel logisch. Dat Marie Curie radium had uitgevonden, was voor mij niet nieuw. Ook niet dat ze daar aan overleden was of dat ze een Nobelprijs gewonnen had. Wel dat ze overleden was door radium, omdat ze dit elke dag in haar jaszak had stopte. Zij was uiteindelijk zo radioactief, dat de boeken waarin ze alles noteerde, tot op heden niet zonder beschermende kleding gelezen kan worden. Ook voor een volwassene is het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap dus een leuk item om te lezen en wellicht bij te leren.

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

«

»

83 COMMENTS
 • Roshanie Dianda

  3 weken ago

  Oehhh dit lijkt me zó leuk! Ik heb zelf biologie en scheikunde gestudeerd, en mijn kids hebben ook die interesse, maar weten me toch altijd vragen te stellen waar ik geen antwoord op weet!
  Hoe ontstaat de wind?
  Wat eet een huisvlieg?
  Wat weegt meer? Ingeademde of uitgeademde lucht… ?
  Hebben alle landen zout en zoet water?
  Etc etc etc… ze zijn dol op zulk soort weetjes en feiten dus ik maak zeker graag kans!

 • elisabeth maria martina

  3 weken ago

  daar zou mijn oudste kleindochter arwen zo blij mee zijn

 • Kim Lurling

  3 weken ago

  Oh dit zou onze slimmerik van 6 fantastisch vinden. En zijn mama kan dan misschien ook eindelijk wat van zijn opmerkelijke vragen beantwoorden. En waarschijnlijk zal hij er zelf heel veel van onthouden en weer doorvertellen aan zijn vriendjes.

 • Wietske Terluin

  3 weken ago

  Dit zouden mijn 3 kinderen geweldig vinden! Ze willen alles weten en ook ik heb niet overal antwoord op. Het is hier zo welkom!

 • Bonnie

  3 weken ago

  Doe graag mee. Beiden kids zullen dit super leuk vinden.. en ik zelf stiekem ook 🙂

 • Marcia Kan

  3 weken ago

  Supertof voor onze leergierige dochter Elisa. Ze is dol op weetjes en een echte boekenwurm. Bijna jarig ook, dus dit zou een leuk cadeautje zijn!

 • MarianZw

  3 weken ago

  Wat ziet dit boek er gaaf uit! En mega interessant natuurlijk met al die weetjes. Ik doe heel graag mee om de nieuwsgierigheid van mijn zoon met dit boek weer wat te bevredigen

  • Frans Jurriens

   2 weken ago

   Wanneer aan mijn dochtertje van 5 vraag wat ze voor het slapen als verhaaltje wil, is het vaak het boek van haar broer, “Waarom?”. Vol met allemaal weetje over diverse onderwerpen.
   Ik zou het super vinden om voor haarzelf ook zo’n soort boek te hebben.
   En ook voor mezelf natuurlijk

 • Sylvia Van den Bogaard

  3 weken ago

  Jaaa!! Precies , perfect, jaaa! Dit is wat mijn kinderen blij maakt. Ze willen alles weten ! Ruimtevaart, natuur, dieren, hoe ontstond alles?
  Mama hoe kan dat, Mama waar komt dat vandaan ?
  Oh good lord. Wat een geweldige winactie ! Maak ons gezin blij !

 • Tamara Jongkees

  3 weken ago

  Super. Echt iets voor mijn oudste. Hij wil alles weten en stelt constant kritische vragen.

 • Femke

  3 weken ago

  Hier zou Nina heel blij mee zijn, iedere avond stelt ze vragen waarop mama vaak geen antwoord heeft (of ‘t eerst moet googlen ).

 • Joy Jeschke

  3 weken ago

  Dit lijkt me echt wat voor mijn dochter. Ze zoekt vaak dingen online op masr heb liever dat ze leest. Ze is bijna een lopende vraagbaak

 • Daniëlle

  3 weken ago

  Dit lijkt me zo leuk voor mijn nieuwsgierige dochter van 5! Ik had er nog nooit van gehoord maar dat zou hier zeker een hit zijn

 • Noortje

  3 weken ago

  Super voor mijn kleine wetenschapper in de dop

 • G. T.

  3 weken ago

  Ja! Die eerste bladzijdes op je foto’s zijn erg tof en echt weetjes die mijn zoontje zou kunnen willen weten. En dit boek ziet er een stuk toffer uit dan mijn eigen weetjesboek uit de jaren 80 (waar vaak in gebladerd wordt). Ik maak dus graag kans.

 • Rosemary van Duinen

  3 weken ago

  Ik doe mee voor mijn kleinkinderen, ze zullen de weetjes erg leuk vinden .

 • Jolanda Wol

  3 weken ago

  Dit lijkt me een heel leuk boek voor mijn zoon van 8, dus doe graag mee met de verloting. Hij wil zelf ook uitvinder worden.

 • Sabine Bloemink

  3 weken ago

  Dit lijkt me een erg leuk boek voor mijn bijna 8 jarige dochter! Ik doe graag voor haar mee

 • Anna wienen

  3 weken ago

  Super leuk ik doe graag mee

 • Rian van Schaik

  3 weken ago

  Super leuk, ik doe graag mee

 • Marloes de Vetten

  3 weken ago

  Niet alleen leuk voor kinderen dus…..

  Ik doe heel graag mee voor mijn weetgrage nichtjes

  • Jan

   2 weken ago

   Super leerzaam. Graag wagen wij hiervoor ons kansje.

 • Marjolein van der Lei

  3 weken ago

  Wat gaaf! Daan wil dd laatste tijd ook van alles over alles weten. Echt wat voor hem dus!

 • Angelique de Vries

  3 weken ago

  Wat een gaaf boek. Zowel ik en mijn zoontje zijn gek op dit soort weetjes, dus ik doe graag mee voor hem

 • Marijke

  3 weken ago

  Leuk boek! Ik loot graag mee!

 • Claudia Diependaal

  3 weken ago

  Oh wauw dit zullen de kleinkinderen echt geweldig vinden! Ik loot dan ook met veel plezier mee!

 • Nicolle

  3 weken ago

  Niets zo leuk dan nieuwsgierige kleine wetenschappertjes die weer iets hebben geleerd en hun nieuw geleerde kennis weer delen met anderen. Ik kan er echt heel erg van genieten. Wat is dit boek ontzettend leuk om weer bij te leren. Niet alleen voor de kleine wetenschappertjes, maar ook heel leuk voor hun vriendjes, mama’s, papa’s en opa’s en oma’s die door hen ook weer wat wijzer worden. De tekeningen zijn heel eenvoudig en duidelijk. Wat een prachtig boek!

 • Mandy

  3 weken ago

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje, die zal het reuze interessant vinden

 • Diny Frijters

  3 weken ago

  Leuke actie! Het lijkt me een erg interessant boek.

 • Simone Wiersma

  3 weken ago

  Ik doe graag mee!

 • Marian B

  3 weken ago

  Dat is een interessant en leerzaam boek. Mijn zoontje krijgt steeds meer vragen en interesse voor dit soort zaken. Vaak moet ik het antwoord schuldig blijven. Hopelijk worden veel van zijn vragen hier beantwoord, er veel van leren zl hij in ieder geval zeker!

 • Wendy Jensma

  3 weken ago

  Dit is echt iets voor mijn zoon!! Ik wil graag dat hij in de vakantie blijft lezen, maar dat wil hij niet… het is allemaal niet interessant genoeg… dit boek zou echt een schot in de roos zijn!

 • m chen

  3 weken ago

  Ik zal graag een exemplaar van dit topboek willen winnen, zal mijn nichtje heel erg blij mee zijn!

 • Elly van Dongen

  3 weken ago

  Lijkt me een geweldig cadeau voor mijn kleinzoon, bijna 13…

 • Erika Panjer

  3 weken ago

  Wat ontzettend leuk daar zou ik nou blij van worden en zelf er ook nog iets van kunnen leren lijkt me echt gaaf

 • Renilda

  3 weken ago

  Ik waag mijn kans. Misschien kan ik mijn kleinkinderen verrassen

 • MAriëlle

  3 weken ago

  Wat leuk! Ik doe mee voor het gezin van mijn zusje, de kinderen zijn heel leergierig en het zou leuk zijn als ik hen kan verrassen met deze mooie prijs!

 • Mark

  3 weken ago

  Dit is een leuk boek voor mijn ontdekkende jongens; en stiekem ook voor deze papa!

 • Marleen

  3 weken ago

  Ik heb een 9 jarige dochter en haar favoriete onderwerp op school is wetenschap (en knutselen). Dus een boek met 100 weetjes zou een goeie zijn voor deze vakantie. Enige minpunt is dat ik 100 keer “mama, wist je dat…..” ga horen 😉

 • Sonja Schaap

  2 weken ago

  Leuk en leerzaam voor onze 2 jongens, maar voor mama ook wel. Altijd en overal te lezen/ leren

 • Anita te Gussinklo

  2 weken ago

  Zo leuk zo’n weetjes boek.
  Ik doe graag mee.

 • Debby Koeman

  2 weken ago

  Ik doe graag mee voor mijn neefje!

 • Annick

  2 weken ago

  Graag voor mijn groep 4,die ik volgend schooljaar voor het eerst ga draaien. Er staan nog weinig boeken daar in de kast,dus dit zou een mooie aanwinst zijn!

 • Truus

  2 weken ago

  Ik doe graag mee. Je bent namelijk nooit te oud om te leren.

 • Rene van Dam

  2 weken ago

  Leuk, ik maak graag kans

 • A

  2 weken ago

  Er is hier iemand heeeeel nieuwgierig 😉

 • Ellen velzeboer

  2 weken ago

  Ik die heel graag mee voor mijn zonen. Lijkt me echt een super leuk boek voor ze!

 • Oma Will

  2 weken ago

  Hier maak ik mijn kleine vriend heel blij mee.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee voor mijn kleinzoon.

 • Bets

  2 weken ago

  Geweldig wat super leuk is dit, een mooi boek om alles te weten te komen over deze waanzinnige weetjes. Dit zou mijn kleinkind echt fantastisch vinden om te lezen en zeker ook om te weten!!

 • Nina Mol

  2 weken ago

  Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon.

 • Suus

  2 weken ago

  Dit boek is superleuk voor mijn nichtje. Ik loot dan ook graag mee.

 • wilmsen anita

  2 weken ago

  Zou interessant zijn voor mijn kleindochter

 • Lida

  2 weken ago

  Er huppelen er een paar rond die echt alles willen weten. Vragen en nog eens vragen . Dit boekje zou leuk zijn , kunnen ze samen ontdekkingen doen en antwoorden erbij krijgen .Heel leuk boek voor nieuwsgierige kinderen .

 • Mies Magies

  2 weken ago

  Wat zou dit boek fijn zijn voor mijn kleindochter die niet wil lezen en wel dingen wil weten. Ik word er weleens wanhopig van omdat ieder boek niet leuk lijkt te zijn! Wat zou ik haar graag stimuleren om in dit boek dingen op te zoeken! Graag!

 • Karin Noordzij

  2 weken ago

  Dit lijkt mij superleuk voor mijn nieuwsgierige en opmerkzame kleindochter.

 • Willem de Wal

  2 weken ago

  Graag doe ik voor mijn nichtje Amaly mee aan deze winactie.
  Willem de Wal onlangs geplaatst…Gastblog oma Bobje: het familieweekendMy Profile

 • Danielle

  2 weken ago

  Wat een waanzinnig interessant boek, niet alleen voor mijn nieuwsgierige zoon maar stiekem ook voor mezelf 😉

 • D. Neutel

  2 weken ago

  Wat een leuk boek. Weet zeker dat mijn neefje hier heeeeeel blij van wordt!

 • Ilona

  2 weken ago

  Mijn oudste zoon is helemaal van de weetjes. Hij zou dit boek enorm interessant vinden.

 • anja

  2 weken ago

  erg leuk voor de kids gaan ze veel plezier aan beleven

 • Shiv Chin

  2 weken ago

  Wat een mooie winactie en zo leerzaam, ik doe graag mee voor mijn kinderen.

 • Heleen Haarsma

  2 weken ago

  Wat superleuk voor mijn kleindochters! Spelenderwijs leren, geweldig! 🙂

 • lottie

  2 weken ago

  SUPER LEUK! Ik doe mee!

 • Tamar

  2 weken ago

  Heerlijk zo’n boek waar je altijd je voordeel mee doet, al was het alleen maar bij triviant

 • Marrit

  2 weken ago

  Fantastisch dit boek, super leuk voor mijn 3 jongens (waarvan de oudste 2 duidelijk beta zijn…, plus een hekel aan lezen hebben).

 • Noor Noor

  2 weken ago

  Leuk, wij wagen graag een kansje

 • Jordan ten Pas

  2 weken ago

  Super leuke actie, ik doe graag mee

 • Erika Van koert

  2 weken ago

  Heel leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoon Levi. Die is gek op dit soort weetjes

 • Judith de Winter

  2 weken ago

  Dit lijkt me een heel leuk boek. Onze oudste zoon wil altijd alles weten hoe dingen werken en dergelijke. Heel vaak kan ik antwoord geven, maar heel vaak moet ik het toch even opzoeken. Ik denk dat hij dit boek ook erg leuk zou vinden. Ik denk ook dat het hem weer tot nadenken zet om zich weer verder te verdiepen in een onderwerp en nog meer vragen te stellen, maar mijn eigen kennis een beetje bijschaven is een mooie bijkomstigheid.

 • kempenaers anita

  2 weken ago

  ziet er een leuk boek uit voor mijn kleinzoon

 • Gea

  2 weken ago

  Ik doe graag mee voor dit informatieve boek

 • Linda Smeets

  2 weken ago

  Ontzettend leuk en leerzaam! Onze dochter zou dit te gek vinden! Kortom, ik maak graag kans.

 • Viktoria Noack

  2 weken ago

  Voor onze dochter, die thuisonderwijs volgt, zal dit boek echt een verrijking zijn. Kunnen wij samen de wetenschap induiken en ons verbazen over de wonderen om ons heen.

 • Nathalie Buttiens

  2 weken ago

  Ik doe graag mee.

 • Anneliese de Waal

  2 weken ago

  Ik doe erg graag mee voor mijn zoon Groetjes Anneliese

 • Suzanne Hin

  2 weken ago

  Mijn oudste dochter is dol op lezen en verslind ook weetjesboeken. Dit lijkt mij een heel leuk boek voor haar verjaardag.

 • Nadine

  2 weken ago

  Ik doe graag mee!

 • Ineke

  2 weken ago

  Heel graag voor mijn dochter die altijd alles wil weten. Héél toepasselijk, wat zal ze hier blij van worden!!

 • Margo

  2 weken ago

  Machtig interessant boek voor het hele gezin. Ik doe graag mee.

 • Bea

  2 weken ago

  Een leuk en leerzaam boek. Hier kunnen de kids zich uren mee vermaken.

 • Kim de Jong

  2 weken ago

  Wat een leerzaam boek voor mijn kids die alles altijd willen weten 😉

 • Jeanne

  2 weken ago

  Erg leuk boek voor de kids en ik denk dat ik zelf er ook wat van kan opsteken.

 • Renée

  2 weken ago

  Leuk en leerzaam. Ik doe graag mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Kärcher heggenschaar
Met plezier in je tuin aan de slag door de Kärcher heggenschaar

Vorig jaar zijn mijn vriendin en ik begonnen met een ...

Close