Vaak wordt er gedacht dat een lekkere wijn duur moet zijn. Stop! Dit is helemaal niet nodig. Er zijn inderdaad kwalitatief goede wijnen met een flink prijs. Daarnaast zijn er ook heel veel betaalbare wijnen van hoogwaardige kwaliteit. Wanneer je het online wijnaanbod bekijkt, zal je zien dat wijnen in diverse prijscategorieën worden aangeboden. In elk van deze categorieën bevinden zich wijnen van goede kwaliteit. Een lekkere goedkope wijn kopen is dus zeker mogelijk.

Lees ook: wijn tijdens de zwangerschap 

Eenvoudig en snel goedkope wijn bestellen 

Organiseer je binnenkort een feestje en wil je hierbij een mooie wijn schenken? Of wil je simpelweg voor jezelf jouw favoriete wijn die in de aanbieding is ruim inslaan? Dan zal je in beide gevallen flink met wijndozen moeten sjouwen, toch? Dat zou je verwachten, maar dat is niet langer nodig. Je hoeft namelijk niet langer naar een fysieke winkel toe voor het kopen van wijn.

Je kunt tegenwoordig eenvoudig en snel online wijn kopen. Dit werkt heel eenvoudig, tijdbesparend en het scheelt jou sjouwwerk. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je misgrijpt op jouw favoriete wijn. In tegenstelling tot een slijterij heeft de webshop altijd voldoende voorraad. Online wijn bestellen is dus echt een uitkomst voor elke wijnliefhebber. 

lekkere en goedkope wijn bestellen wijnen met bubbels cava champagne prosecco

Rosé: de oudste wijnsoort ter wereld

Bij het woord wijn wordt vaak direct aan rode wijn en witte wijn gedacht. Maar dit is eigenlijk heel gek als je bedenkt dat rosé wijn de oudste wijnsoort ter wereld is. De andere wijnsoorten werden pas na de komst van rosé ontdekt. Je kunt dan ook met recht stellen dat rosé wijn een belangrijk wijnsoort betreft. Dit is iets dat veel wijnliefhebbers onderschrijven. Zeker in de zomermaanden is rosé wijn namelijk een populair drankje. Van een fruitige rosé tot een frisse rosésoort. Rosé wijn is in de basis een perfect zomerdrankje. Wil je echt een lekkere rosé wijn proberen? Kies dan voor Provence rosé en laat je verassen door de unieke smaaktonen van deze wijn. 

lekkere en goedkope wijn bestellen wijnen met bubbels cava champagne prosecco

Hoe wordt rosé gemaakt?

Rosé heeft een hele typerende roze kleur. Maar hoe komt de wijn aan deze kleur? Hoe wordt rosé wijn precies gemaakt? Rosé wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De productiemethode van de wijn verschilt per rosésoort. Voor het maken van rosé kan er simpelweg voor drie verschillende productiemethodes gekozen worden.

De meest voorkomende methode is de maceratie methode. Deze methode lijkt in de basis op het maken van rode wijn. Echter, bij rode wijn wordt het uitgeperste sap gemengd met de schil, geplette druiven en pitjes. Bij roséproductie wordt dit mengsel juist verwijderd uit het sap. Hoe korter de druivenmost met het sap in contact is geweest, hoe lichter de rosékleur is. 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock