Weet jij de nieuwe premies voor de zorgverzekering 2022 al? Ik heb nog geen enkel benul eigenlijk. Maar aangezien het einde van het jaar nadert, wordt het wel tijd mij er eens in te gaan verdiepen. Ik verwacht een flinke stijging na onze epidemie van afgelopen twee jaar. Ik heb ook nog geen één verzekeraar gehoord over een ongewijzigde premie. Een flinke kostenpost voor iedereen het komende jaar, dus de hoogste tijd om je verzekering eens weer goed onder de loep te nemen.

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Ik heb mijn verzekering al een aantal jaren en ben zeer uitgebreid verzekerd. De reden waarom ik alle aanvullende pakketten destijds heb aangevraagd is vrij simpel: kinderen! Met name de fysiotherapie behandelingen zijn dan belangrijk. Immers heb ik hypermobile kinderen en vaak kunnen ze dan mijn behandelingen overnemen. Alleen als ik uitgebreid verzekerd ben. Verder ben ik ietwat hypochonder en wil dus zonder problemen naar een arts kunnen stappen. Dus ik ga nog steeds voor de maximale pakketten. Deze verschillen wel per verzekeraar, dus een prijsvergelijking kan nooit kwaad.

Een verspreid eigen risico

Ik raad je nog altijd aan je eigen verzekering eens onder de loep te nemen. Wat verwacht je in 2022 nodig te hebben? Wat is niet meer relevant? Als je dat allemaal in kaart heb gebracht, bekijk dan wat de verschillende verzekeraars te bieden hebben. Een google zoektocht naar ervaringen met de betreffende verzekeraars kan eveneens geen kwaad. Soms zijn ze te mooi om waar te zijn namelijk. Verhalen van andere mensen zijn dan wellicht doorslaggevend. Wat ik trouwens ook nog als tip wil meegeven is, dat het bij meeste zorgverzekeraars mogelijk is maandelijks je eigen risico te betalen. Ik maak er bij mijn verzekeraar al jaren gebruik van en vind het heel fijn. Altijd beter dan die onverwachte hoge eigen risico rekeningen die onverwachts komen. Voor mij is dat ook een meerwaarde als het om kiezen voor een zorgverzekeraar gaat. Misschien ook voor jou voor als je overweegt over te stappen? Hoe dan ook, het is november. Tijd om aan de slag te gaan. Succes!