Wat voor een kerstdiner moeder ben jij?

Als je voor het eerst een kind hebt, dat naar de basisschool gaat, gaat er ook als ouder een nieuwe wereld voor je open. Er zijn zoveel activiteiten en feestjes in de kleuterklas waar je als papa of mama actief aan deelneemt. Althans, dat wordt van je verlangd. Zo ook dus met het kerstdiner. Komende woensdag zal de kleuter, en ik dus ook als mama van, voor het eerst een kerstdiner op school meemaken. Het event stond al geruime tijd op de planner en ik hoorde al andere mama’s om mij heen overleggen wat ze zouden gaan maken. Mijn schoonmoeder vroeg ook al of de briefjes met taken al hingen bij de klas. Als nieuwe moeder had ik natuurlijk in eerste instantie geen flauw idee waar ze het over had. Tot de e-mail van de meester vorige week.

Voor het kerstdiner wordt verlangd dat elke ouder een bijdrage levert middels een gerecht of een drankje. Je hebt hier geen volledige vrijheid in en zal op de lijst moeten aangeven wat je gaat verzorgen. Volgens mijn omgeving moest ik snel zijn om de pakken appelsap aan te kunnen vinken, omdat ik anders echt wat moest gaan kokkerellen. Manlief vond dat onzin en gemakzuchtig als ik dat zou doen en ik moest dan maar wat simpels bereiden. Natuurlijk lieverd, onder toeziend oog van een baby en een peuter en kleuter. Ik ging dus op tijd weg om in te tekenen voor de appelsap.

Op school aangekomen zag ik van een afstandje al dat de lijst bijna volledig was ingevuld. Ik vreesde al dat ik minipizzaatjes of iets dergelijks moest gaan maken. Maar wat bleek? Er zijn dus ook gewoon moeders, die graag extra in de keuken staan om een gerecht voor het kerstdiner te maken! De meeste kinderen uit de kleuterklas hebben gewoon moeders, die het tegenovergestelde zijn van mij. Waar ik naar school ren om mijn naam achter het makkelijkste taakje te zetten, rennen zij naar school om het meest tijdrovende gerecht te kunnen claimen. Ik ben nu al dol op deze moeders!

Alhoewel ik zonder moeite mijn verplichting kon beperken tot drie pakken appelsap, was er een klein stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik iets meer mijn best moest doen. (Dat stemmetje had ik overigens nog niet voordat ik manlief kende.) Daarom heb ik mezelf ook nog ingetekend voor de stokbrood met kruidenboter. En dan twee stuks! Doe ik toch nog wat extra’s.

6 thoughts on “Wat voor een kerstdiner moeder ben jij?

  • Iris Steenbekkers says:

    Heb met een lach op mijn gezicht je blog gelezen . Bij ons ging het ook elk jaar zo dat er een briefje hing en dat er namen ingevuld konden worden . Dit jaar was de juf wat later met het ophangen van de lijst . Ik zei tegen de juf waarom vraag je niet gewoon aan het kind zelf wat ze graag wil eten en dat maken we dan . Mijn dochter lust geen kruidenboter dat is dan niet leuk om mee te nemen . Nu heeft ze iets uitgekozen wat ze lust namelijk citroenijsje met een drop stick . Andere nemen paprika , komkommer , patat , sushi mee . Iedereen blij !

  • Hahaha, lekker doen wat je zelf wil! Bij ons op school lever je een briefje in met eerste en tweede keus. De oudste had tomaatjes en kroepoek, werd het laatste, de middelste stokjes kaas en wordt of mini pizza (warm brengen tussen de middag) werd het laatste. De jongste cakejes of kaasstengels werd ook het laatste. Dus ja 2x appeltje eitje en. 1x heen en weer. Hopelijk genieten ze ervan.

  • Bij de school van onze kinderen mogen de kinderen zelf kiezen en waar het meest voor wordt gekozen komt op een strookje te staan. Deze kan je kind dan meenemen. En ik geef eerlijk toe, meerdere keren ben ik verantwoordelijk geweest voor de sausjes. Nu staan deze niet meer op de strookjes. Ik zeg van te voren altijd tegen de kinderen: niet de pizza of patat kiezen aub, dat zie ik echt niet kiezen, voor 30 kinderen dit maken en op mijn fiets naar school brengen. Ik heb 1x voor de oudste kip gemaakt en dan voor de jongste ijs. Op zich heel makkelijk maar je blijft maar heen en weer rijden. Kip moet eerst en het ijs moet later worden gebracht, op school hebben ze geen diepvries. Dat doe ik niet meer. Dit jaar heeft de jongste gekozen voor mini worstenbroodjes en dan hoef ik ze niet zelf te maken. Want de kant en klare zijn weer lekkerder volgens onze zoon.

  • Bij ons lever je een briefje in met je keuze. Altijd hopen dat er geen 30x worstenbroodjes of mini pizza is ingevuld 😉

    Bij mij is het weer gelukt om voor de oizza’s Te gaan bij de jongste. En de oudste wil altijd wat alternatiefs. Deze keer spinazie taart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.