De historie van LEGO®

LEGO® , een van de meest herkenbare en geliefde speelgoedmerken ter wereld, vindt zijn oorsprong in het kleine Deense stadje Billund in 1932. In dat jaar begon Ole Kirk Christiansen, een timmerman, met het maken van houten speelgoed in zijn werkplaats. Hij noemde zijn bedrijf “LEGO”, afgeleid van de Deense woorden “leg godt”, wat “speel goed” betekent. Gedurende de jaren ’30 en ’40 bleef het bedrijf groeien ondanks economische uitdagingen zoals de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog.

In 1949 begon LEGO® met het produceren van de eerste plastic bouwstenen, maar deze hadden nog niet het iconische ontwerp dat we vandaag de dag kennen. Het was pas in 1958 dat de moderne Lego-steen met het unieke vergrendelingssysteem werd gepatenteerd. Dit revolutionaire ontwerp zorgde ervoor dat de stenen stevig op elkaar pasten en toch gemakkelijk uit elkaar gehaald konden worden.

Inmiddels heeft LEGO® generaties van kinderen en volwassenen over de hele wereld geïnspireerd. De mogelijkheid om je eigen dromen en creaties tot leven te brengen met deze iconische bouwstenen heeft een speciale plaats in het hart van velen. En voor degenen die zich willen onderdompelen in de ultieme LEGO®-ervaring, is er geen betere plek dan LEGO World

Lego World 2023

LEGO World: wat is het?

LEGO World is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd in Nederland en is een paradijs voor LEGO®-liefhebbers van alle leeftijden. Het evenement biedt bezoekers de kans om deel te nemen aan een breed scala aan LEGO®-gerelateerde activiteiten en attracties en omringt hen met prachtige LEGO®-creaties en kunstwerken. Wanneer je LEGO World binnenstapt, betreed je een magische wereld die je zintuigen prikkelt. Overal om je heen zie je indrukwekkende LEGO®-creaties, variërend van miniatuursteden en pretparkattracties tot levensgrote beelden van beroemde figuren zoals Yoda, Mario en zelfs ons eigen koningspaar. De aandacht voor detail en de creatieve uitvoering van deze bouwwerken zijn ronduit verbazingwekkend.

Zelf bouwen en een duik in het LEGO® bad

Voor de bouwfanatici biedt LEGO World talloze bouwstations waar je je eigen meesterwerken kunt creëren. Er zelfs verschillende baden waar je in kunt duiken (schoenen uit…en ja dat doet soms best een beetje zeer). Of je nou een beginnende bouwer bent of al jarenlang met LEGO® speelt, er is altijd iets nieuws om te ontdekken. 

Interactie met LEGO® characters

Een hoogtepunt voor velen is de mogelijkheid om LEGO®-characters te ontmoeten en met ze op de foto te gaan. Of je nou fan bent van LEGO® Ninjago, LEGO® Star Wars of andere populaire thema’s, je kunt je verschillende figuren tegenkomen en met ze op de foto. Daarnaast zijn er verschillende podia (waaronder bij het LEGO® Friends gedeelte waar er regelmatig dansworkshops worden gegeven. De gladde vloer met verlichting die meedoet op de muziek maakt het spektakel helemaal af. 

Lego World 2023

Ook best wel leerzaam

LEGO World biedt ook educatieve aspecten, waardoor het niet alleen een leuk evenement is, maar ook een leerzame ervaring. Er zijn workshops waar je kunt leren over de wetenschap en technologie achter LEGO®-constructies. Dit kan kinderen en volwassenen inspireren om hun interesse in techniek en creativiteit verder te ontwikkelen.

Ook aan de kleintjes is gedacht

Voor de allerkleinsten is er een speciale DUPLO®-zone, waar ze met grotere en zachtere bouwstenen kunnen spelen. Dit zorgt ervoor dat ook de jongste LEGO®-fans een geweldige tijd hebben op het evenement.

Praktische Informatie

LEGO® World is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, Nederland. Tickets zijn over het algemeen beschikbaar voor verschillende dagen en zijn online te koop op de officiële website van LEGO® World, https://www.legoworld.nl/. Het wordt aanbevolen om je tickets van tevoren te kopen, omdat het evenement vaak uitverkoopt.