De laatste keer, dat ik in  Madurodam was, kan ik me werkelijk niet meer herinneren. Ik denk dat het rustig tegen de dertig jaar terug kan zijn geweest. Toen Linda  mij en de Muppets vroeg mee te gaan hoefde ik dus niet lang na te denken over het antwoord. Vandaag was dan de grote dag dat we ons richting Den Haag begaven. Sanne had er ontzettend veel zin in, want ik had haar verteld dat ze Nijntje zou gaan ontmoeten. Het was namelijk vandaag de officiële opening van de Nijntje Speeltuin.

IMG_6612IMG_6613

Bovenop de heuvel en naast het panorama café is de speeltuin aangelegd. De geplaatste speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen van nul tot zes jaar en vandaag mochten ze uitgeprobeerd worden. Sanne is niet erg handig, maar wist mij te verbazen door in rap tempo ineens op een touwrek omhoog te klimmen. Wat vond ze het leuk om over de loopbruggetjes heen en weer te gaan om uiteindelijk van de glijbaan af te roetsjen. Veerle vond de schommels uitermate interessant, want ze kon dan even heerlijk liggen chillen.

IMG_6628IMG_6617IMG_6642     IMG_6671IMG_6636

Nadat de kinderen uitgespeeld waren (althans, dat vonden wij) zijn we nog even de mini steden gaan bekijken. Madurodam blijft toch wel heel bijzonder. Ik meen me te herinneren dat mijn oude middelbare school er ook aan toegevoegd was, maar ik heb het niet zo snel kunnen vinden. Sanne vond de vliegtuigen erg bijzonder, maar was ook zeker gecharmeerd van de rondrijdende trein. Samen met de dochter van Linda heeft ze ook nog een klein dansje gewaagd bij het podium van Armin van Buuren en hebben ze vervolgens ook nog de boot geblust die in brand stond. Het hardnekkige vuur moest wel drie keer gaan voordat ze weer mee wilden lopen.

IMG_6660IMG_6656

IMG_6652IMG_6655

Ondanks dat het weer niet al te denderend was, was het een zeer geslaagde dag. De speeltuin is ook een leuke aanvulling op de miniaturen. Ik zie het best voor me dat de ouders op het terras een drankje doen terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen op de speeltoestellen. Hoe dan ook, wat ons betreft is Madurodam zeker een aanrader voor een geslaagd dagje uit!

Meer informatie vind je hier.