Iedereen kent het programma Heel Holland bakt wel, maar dat het echt zo’n waarheid zou worden had niemand kunnen voorspellen. Al een paar maanden lang lijken de schappen van de supermarkt waar de bakspulletjes liggen, compleet leeg te zijn. Men is massaal koekjes, cakejes en pannenkoeken aan het maken. En eerlijk gezegd, wij doen er net zo hard aan mee. Het is gewoon erg gezellig om met de meiden de lekkernijtjes te maken om deze vervolgens op te peuzelen. Ik word er ook steeds beter in (lees: laat niet standaard de eerste batch verbranden). Mijn kinderen vinden vooral het versieren van de baksels het leukst. Al helemaal toen ze potjes en flesjes van Poeder Pret en Strooi Pret ontdekten. Toen heb ik dagenlang de vraag gekregen wanneer ze eindelijk eens open mochten. En ik snap wel waarom hoor!

Poeder Pret op de pannenkoek

We begonnen met een avondje pannenkoeken bakken. Terwijl manlief zich stond uit te sloven in de keuken (ik kook niet), werd er aan tafel druk gediscussierd welke kleur poedersuiker als eerste op de pannenkoek gestrooid zou worden. Toen ik zei dat ze ook gewoon alle kleuren tegelijk konden doen, werd ik met grote ogen aangekeken. “Een regenboog!” Daar hadden ze zelf nog niet eens bij stil gestaan. Met de grootste lol werden er tekeningen gemaakt op de pannenkoeken. En hoe het smaakte? “Heerlijk mama!” 

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!

Poeder Pret is in de supermarkt te koop, o.a. bij de AH.

Wist je trouwens dat er ook twee smaken siroop zijn van Poeder Pret? Het heeft de toepasselijke naam Stroop Pret. Je kan je pannenkoeken dan extra lekker maken met een rode of groene stroop. 

Strooi Pret op de cake

Wat ik mij nog goed kan herinneren aan kinderfeestjes van vroeger, was dat we vaak zelf plakjes cake mochten versieren. Je weet wel, zo’n lekkere natte cake waar een dot slagroom op ging en je vervolgens zoetigheid op strooide. En dan opeten uitaard! Ik heb daar warme en fijne herinneringen aan. Zelfs zo leuk, dat ik het op de partijtjes van de kinderen graag herhaal. In mijn geheugen waren we daar vrij lang zoet mee. De kinderen van tegenwoordig hebben het na vijf minuten wel voor gezien. Als je niet het juiste strooisel hebt uiteraard! Want ook hier kan het potje van Strooi Pret het plakje cake versieren net wat meer bijzonder maken. Om dat te testen heb ik speciaal een cake gebakken. En ja hoor, het baksel was natuurlijk wel lekker, maar het leukste vonden de dames toch om het te versieren. Er wordt goed overlegd welk strooisel als eerste erop mocht en waarmee ze zouden afsluiten. Bij elk plakken cake werd opnieuw de volgorde bepaald. Maar het opeten was uiteraard het allerleukste. Daar is deze mama het wel mee eens!

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!

Geen rare dingen in de Poeder Pret of Strooi Pret

Het is ook wel een fijn idee dat, ondanks de chemische uitziende kleur, er geen rare ingrediënten zijn toegevoegd aan de Poeder Pret en Strooi Pret. De Poeder wordt bijvoorbeeld gekleurd met fruit en planten zoals citroen, radijs, zwarte bessen en appels. De Strooi Pret wordt eveneens gekleurd met fruit en planten. Als zetmeel wordt een combinatie van tarwe-, aardappel- en maiszetmeel gebruikt. Allemaal helemaal verantwoord dus. Wel een fijne gedachte voor als je het op tafel zet. Dat maakt het versierplezier voor de ouders nog groter. Toch? Als je meer over dit merk wil weten, neem dan een kijkje op de website.

Winactie

Omdat iedereen wel van versieren houdt, heb ik een Poeder Pret en een Strooi Pret beschikbaar. Wil jij deze twee winnen? Laat mij dan weten welke je als eerste denkt te gaan gebruiken. Meedoen kan tot en met 23 mei. Succes!

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!