Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Oma

“Gastblog oma: oma op de wc spotten”

Gisteren ben ik samen met mijn echtgenoot op bezoek geweest bij onze zoon en zijn gezinnetje.  Ik had de kleinkids alweer sinds januari niet meer gezien en we waren benieuwd hoe ver hij gevorderd was met de verbouwing van hun huis.  Vanzelfsprekend alles op anderhalve meter afstand van elkaar, wat met de kleinkinderen best moeilijk is, want die stonden al in de startblokken om zich in onze armen te storten. Heel veel nee’s moesten we verkopen, of opstaan en ergens anders gaan zitten en dergelijke. Met een bloedend hart, dat wel. Dit keer vroeg de kleindochter van bijna drie niet meer aan mij wat ik ging doen, toen ik een damesplasje moest. 

De laatste keer dat ik haar in januari zag, vroeg ze opgewekt aan mij of ze mee mocht?  Ik had daar geen moeite mee, hoewel de wc toen nog niet echt klaar was. De wc bril zat nog los op de pot, de closet rol lag ergens in een hoek op de grond en ik kreeg het licht op geen enkele manier aan. Toen ik in de wc verdween, liet ik gemakshalve de deur op een kier staan. Mijn kleindochter gluurde door de kier naar binnen.  ‘Wat doe je, oma?’

Lees ook: een apart gevoel voor humor

Open en dicht

‘Ik trek de rits open, schatje. Van mijn broek. ’ Flop, de deur ging dicht en ik zat in het donker te plassen. ‘Nu zie je niks,’ meldde ze opgewekt.  Daarna hop, ging de deur weer op een kier open en zag ik haar ene oog naar binnen gluren. ‘En nu kan je weer zien, oma.’ Flop, de deur weer dicht. ‘En nu zit je in het donker.’ Ja, dat had ik ook in de gaten, net op het moment dat ik wc papier nodig had! Op de tast zocht ik op de grond naar de closet rol… Gevonden! ‘En nu weer in het licht, oma,’ verkondigde ze vlak daarna, en even later: ‘En nu weer in het donker.’ Uitgerekend toen ik moest doortrekken en geen flauw idee had waar de knop van de stortbak zat. 

In het zonnetje

‘Wat ben je daar aan het doen?’ hoorde ik haar vader zeggen. ‘Naar oma kijken,’ zong haar stemmetje. Waarna ze de wc deur wijd opentrok, een zendertje voor de lamp aan het plafond van een richel pakte en me in de wc in het volle licht zette. 

Gelukkig was ik net klaar met mijn broek ophijsen. 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Gastblog oma Bobje: bakken en voorlezen op afstand - MeerVanMir on mei 14, 2020
 • Instagram
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Het werd mij allemaal even teveel vandaag

  Ik ben gewoon even helemaal op. Het is aan alles ...

  Sluiten