Knutselen
Weet je wat ik mij nou laatst afvroeg? Of de knutseldingen waar ik als kind mee speelde, nog steeds verkrijgbaar zijn! Natuurlijk zijn er een paar die tijdsloos zijn, zoals bijvoorbeeld zoutdeeg, maar er waren er nog veel meer waar we uren mee bezig zijn geweest. Dit kwam ook wel door mijn moeder. Zij kwam altijd nieuwe spulletjes tegen en liet ons ermee experimenteren. Zo maakten we bijvoorbeeld figuurtjes met fimoklei. Dit werd dan afgebakken in de oven en dan werd het steenhard. Ook herinner ik me iets van een doorzichtig papier waar je op kon tekenen en als je dat in de oven bakte, werd het niet alle

en hard maar het kromp ook nog eens. Mijn moeder plakte dan een speldje op de achterkant en dan was het ineens een broche. Ik heb werkelijk geen idee meer hoe dat papier heette. Ook waren er soort van vilten gekleurde velletjes waar je figuurtjes uit kon knippen. Samen met een vriendinnetje maakte ik er oorbellen en haarspeldjes van. Ook plakte we ze op notitieblokjes om te verkopen. Een hele handel dus, maar ik ben het nooit meer tegengekomen. Verder hebben mijn zus en ik eindeloos gepunnikt, gebreid en geborduurd. Toen ik in de tweede klas heb ik vervolgens het naaien ontdekt en het hele gezin voorzien van bermuda’s (deze hobby heb ik twee jaar geleden weer succesvol opgepakt). Ik denk echt dat al deze creativiteit te danken is aan mijn moeder, want zij verzon elke keer weer wat anders om ons mee te vermaken. Ik hoop dat ik dit ook bij mijn kinderen kan aanwakkeren.

Bron: shutterstock

KreaDoe beurs
Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer eindeloos naar inspiratie te zoeken, want als je echt creatief bent of wil zijn dan hoef je slechts één dag per jaar er op uit. Van 1 tot en met 5 november 2017 kan je namelijk terecht in de jaarbeurs van Utrecht voor de KreaDoe beurs: hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën, duizenden enthousiaste bezoekers en tientallen superleuke workshops. De nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en meer. Genoeg creaties dus om de komende wintermaanden mee door te komen. Zelfs als je eigenlijk twee linkerhanden hebt of gewoon verre van creatief denkt te zijn, kan het niet anders dan dat je vol inspiratie weer naar huis gaat na zo’n dagje KreaDoe beurs. Ik ben in ieder geval voornemens een dagje bij te wonen.

Winactie
Twijfel je nog een beetje? Dan heb ik leuk nieuws. Ik mag namelijk 3×2 kaartjes weggeven voor deze uiterst inspirerende beurs. Wil jij wel een dagje creatief zijn? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. De winactie loopt tot en met 28 oktober. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)