Toen ik net moeder werd kon ik me niets leukers voorstellen dan de hele dag met je kind bezig te zijn. Inmiddels ben ik twee kinderen verder en weet ik wel beter. Ik begrijp mijn eigen moeder nu ook meer dan daarvoor. Zo zei zij altijd dat het altijd erg gezellig was als wij vakantie hadden, maar dat ze toch ook weer heel erg blij was als we weer naar school mochten. Het was alsof wij ons op een gegeven moment gewoon stierlijk begonnen te vervelen. En als kinderen zich vervelen, worden ze er zeker niet gezelliger op. Mijn streven is wel nog steeds om allerlei leuke activiteiten met mijn kinderen te doen op mijn vrije dagen, maar elke week naar het krijspaleis gaan gaat ook op een gegeven moment vervelen.

Het volgende waar ik tegen aan liep als werkende moeder, is hoe moeilijk het is voor de oudste om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken. Mijn moeder stond vroeger elke dag op het schoolplein om ons op te halen en kende alle ouders dus wel. Ik haal mijn meisje alleen op woensdag op en spreek dan nagenoeg geen enkele ouder (ligt niet zozeer aan mij hoor). Het heeft echt serieus drie maanden geduurd voordat ik de moeder van het beste vriendinnetje van mijn oudste eindelijk eens de hand kon schudden. Nu ik haar ontmoet heb, vind ik het geen probleem meer als ze daar een keertje zou willen spelen.

Bovenstaande lijken nu voorbij te zijn, want voor zowel leuke uitjes tips als het afspreken met vriendjes en vriendinnetjes is er een geniale gratis app uitgebracht, namelijk PARC.. PARC staat voor Parent Community en is een veilig en gesloten sociaal netwerk voor ouders. Het concept is simpel en misschien daardoor juist zo briljant. Via deze app kunnen ouders namelijk niet alleen inspiratie op doen voor uitjes, maar deze ook inplannen en delen met de ouders van de vriendjes en vriendinnetjes van hun kroost. Ik heb het al geprobeerd door in de agenda te zetten, dat we zouden gaan zwemmen. Een vriendin van mij kon dat zien en eventueel besluiten aan te haken.

 

Ik hoop echt dat iedereen in mijn omgeving snel gebruik gaat maken van de PARC app. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen, dat het het afspreken met elkaar een stuk makkelijker maakt. Je kan het vinden in de app store (of via deze link) en herkennen aan het schommelende meisje. Verder is de app ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk, dus je kan er gelijk mee aan de slag. Er is eigenlijk gewoon geen enkele reden waarom je het niet zou downloaden. Oh ja, als je zelf nog leuke tips hebt voor uitjes, voeg deze dan ook vooral toe! Er staan er al meer dan honderd in, maar hoe meer hoe beter! Maar neem zelf gewoon eens een kijkje in de app. Ik wed dat je er net zo enthousiast over wordt als ik.