Mijn zoektocht naar de perfecte shampoo voor mijn haren is nog steeds niet ten einde. Het kan natuurlijk gewoon zo zijn, dat ik nooit die zal vinden. Misschien heb ik gewoon van nature een jeukende hoofdhuid en zal ik daar mee moeten leven. Maar ik ben nog geen veertig en ik weiger om daar nu al aan toe te geven. Dus ja, ik zet mijn zoektocht voort. Ondertussen weet ik wel dat ik Aloë Vera producten fijn vind, dus wellicht moet ik in die hoek blijven zoeken. Aangezien ik eerder ook al uit de alternatieve hoek een huidproduct heb mogen proberen, wilde ik dat nu ook wel met een haarproduct proberen. Bovendien was ik gewoon al erg nieuwsgierig geworden naar de shampoo bar. En just my luck! Er was ook gewoon een shampoo bar Aloë Vera! Dus kon ik niets anders dan deze gaan testen natuurlijk.

Waarom een shampoo bar?

Zoals ik al vaker verteld heb, probeer ik beetje bij beetje duurzamer in het leven te staan. We produceren met zijn allen al zoveel afval wat vaak niet hoeft, dus probeer ik waar kan het mileuvriendelijker aan te pakken. Een shampoo bar past wel in dat plaatje. Immers heb je dan geen plastic fles er om heen. Het kan haast niet duurzamer dan dat, zou je denken. Maar de ingrediënten van de shampoo bar zijn ook nog eens 100% natuurlijk. Net zoals de verpakking overigens. Toen ik mijn pakketje ontving was ik in eerste instantie verbaasd over de inhoud. Het product was namelijk omringd door groene als plastic uitziende schijven. Gelukkig kon ik op de website van shampoo bar terugvinden, dat dit niet het geval was:

De groene ‘opvulchipjes’ zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Deze opvulchips kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water.

shampoo bar

Hoe werkt het en wat vind ik er van?

Ik vond het wel een beetje een raar idee om met een ronde schijf mijn haren te gaan wassen. Vreemd genoeg hoort bij het idee van shampoo een fles waar je in knijpen moet. Hoe moest je dat dat doen met een shampoo bar? Gelukkig zijn daar instructies voor. En ze zijn gelukkig ook heel gemakkelijk ;-):

1. Maak allereerst je handen nat
2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen
3. Breng het schuim aan op het haar en masseer het rustig in
4. Spoel tot slot goed uit
5. Leg de shampoo bar op een droge plek na elke douche- of wasbeurt

shampoo bar

Geen Rocket Science dus! Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Het schuimde in ieder geval lekker op mijn hoofd. Of het het droge huid probleem zal oplossen, weet ik nog niet. Maar dat het voordelen heeft, daar ben ik van overtuigd. De shampoo bar is een stuk vriendelijker voor het milieu, omdat er geen fles aan te pas komt. En het neemt echt veel minder ruimte in voor op vakantie. Er zijn ook handige opbergblikjes voor. Dan hoef je helemaal niet meer bang te zijn dat er iets op je kleding open gaat.

Een shampoo bar kopen is dus eigenlijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Immers heeft het alleen maar voordelen. Nietwaar? Heb jij er wel eens eentje geprobeerd?