Laten we van carnaval een landelijk feestje maken

Nog een paar weekjes en dan gaat het weer los onder de rivieren. Nou ja, niet alleen zo zuidelijk, maar daar worden volgens mij wel de grootste en langste feesten gevierd. Ik blijf me erover verbazen hoeveel mensen daadwerkelijk ook die afstand voor een feestje willen afleggen. In de buurt waar ik woon is namelijk geen immens carnaval, dus je bent al snel bijna twee uur kwijt in de auto om een goed feestje mee te pakken. Ik heb overigens collega’s, die dit elk jaar trouw weer doen. Ik denk dat je het ooit moet hebben meegemaakt om er zo’n fan van te kunnen zijn.

Een feestje voor iedereen

In plaats van dat de carnaval zo ver weg is, lijkt het mij een goed idee om er meer een landelijk festijn van te maken. Het kinderdagverblijf van mijn dochters helpt er al aan mee door in die feestweek de kinderen ook verkleed te laten komen. Bij de kinderen moeten we denk ik ook beginnen. Ik stel voor dat iedereen in de week van carnaval verkleed naar de opvang of school brengt. Als we dat nou elk jaar herhalen is het tegen de tijd dat onze kroost volwassen is in alle regio’s een jaarlijks feestje geworden. Ik beloof dat ik dan mij op mijn vijftigste ook nog in een bizar kostuum zal hijsen. Misschien wel als stout verpleegstertje of zoiets.

Verkleedkleding

Aangezien dit een duidelijk meerjarenplan is, is het noodzakelijk om meerdere verkleedoutfits in huis te hebben. De kinderen elk jaar in dezelfde pakjes naar de opvang sturen is ook weer zo afgezaagd. Gelukkig hoeft verkleedkleding tegenwoordig niet zoveel meer te kosten en is er ook meer keuze dan toen ik kind was. Van Feestwinkel.nl mocht ik een kijkje nemen in hun webshop en voor de dametjes een outfit uitzoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan als er zoveel opties zijn. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Spaanse feestjurk, omdat mijn moeder die al eerder wilde kopen voor Sanne en toen geen tijd had. Voor Veerle koos ik de jurk van Sneeuwwitje. Ik heb namelijk bedacht dat ik elk jaar een nieuwe sprookjes-prinsesse-jurk ga toevoegen aan de collectie. Beide outfits heb ik in maat 104 besteld, maar de jurk van Sneeuwwitje past de dreumes ook wel. Dat is het voordeel van jurkjes denk ik, die mogen best wel wat groter vallen. De dames waren er in ieder geval erg blij mee.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Feestwinkel.nl.

23 thoughts on “Laten we van carnaval een landelijk feestje maken

 • Yessica leidner says:

  Hoi ik doe graag mee weer een leuke winactie ik zou graag iets leuks kopen voor mijn dochtertje jill een leuke minnie mouse jurkje of Andes frozen jurk

 • Oooohhhhh das een goed idee!!! LANDELIJK YEAH!!! Wij bijna alles in grote lijnen binnen. Nu nog de accessoires bij de pakjes dus deze bon zou echt goed van pas komen!!! Want we hebben dit jaar de piraten..harley quinn..en mad hatter!!! Dus genoeg aan te schaffen nog de voorpret begint al namelijk met de aanschaf van onze outfits!!!! Kan niet wachten tot eind februari ALAAF!!!!!!!!!!!

 • Ohhhh leuk! Carnaval vieren we hier eigenlijk niet helaas.
  Maar mijn dochters zijn wel gek op verkleden en er is altijd wel iets voor een feestje toch?! Wij houden er wel van!! Gezellige actie en heel veel feestplezier!
  Liefs van Saskia

 • Heidie van der Steeg says:

  Mijn zoon wil dolgraag ridder worden met carnaval. Op de vrijdag voor carnaval is groot feest op school en dan wil hij heel graag als ridder gaan. Wat zou het leuk voor alle kinderen in Nederland zijn, als ze dan verkleed naar school mochten gaan! Gelukkig mag dan hier in het Zuiden van het land. En natuurlijk wordt er geregeld thuis ook verkleed, samen met zijn kleine zusje. Zij is vaak prinses, als haar grote broer een ridderkostuum heeft, kan hij haar als ridder komen redden!

 • Leuke actie. Wonen in de buurt van Ter Apel en ook hier wordt carnaval gevierd.. niet zo groots als in andere delen van het land maar wel erg leuk.
  En een leuke outfit uitzoeken voor onze oudste dochter is natuurlijk helemaal fijn 🙂

 • Ik loot heel graag mee. De twee jongste kids zijn inmiddels het afgelopen jaar zomhard gegroeid dat ze de carnavalskleding van vorig jaar niet meer aankunnen. Iets nieuws uitzoeken zou heel erg fijn zijn

 • Wat een leuke actie weer! Op de school van onze dochter word Carnaval gevierd en we gaan ook nog even hier de stad in. Een prachtige jurk zal dus supergaaf zijn. Welke het wordt weet ik nog, maar het zal zeker een prinsessenjurk zijn! Want ze speelt graag de prinses in huis en tuin!

 • Superleuk, het hele land aan de Alaaf! Voor onze kleine Emma vind ik het heel leuk dat feestwinkel.nl ook stoere meisjes kleren heeft: Lady Leeuwenhart Ridder Pakje Meisje

 • Mariska giulianojazzlyna says:

  Ooo wat super leuk!!! Ik doe graag mee en help graag mee om landelijk een feest te maken van carnaval..vroeger heb ik er zelf erg van genoten. Zeker om met onze showband op te treden in duitsland. Daar is carnaval zoooo gaaf. Nu ik 3 kids heb ga ik ook altijd naar de carnavals opticht en zoek ik altijd een leuke outfit voor ze uit. Of ik maak er eentje. Maar ja 3 kids en tijd is ver te zoeke . Wat zou deze bon dan een uitkomst zijn!!

 • Leuke actie. Als juf altijd handig.
  Voor als reservekleding voor kinderen die niets hebben, maar ook handig om (in carnavalstijd) in de poppenhoek te kunnen verkleden.

 • Een leuk streven om Carnaval een landelijk feest te maken! Ik ben een geboren en getogen Brabantse en heb Carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Als ik weleens verhalen hoor van schoonzus die in de provincie Utrecht woont, is Carnaval daar toch echt wel een tikkie anders en kan het niet tippen aan ‘ons’ feest! Maar wie weet!

 • Jeeeee, wij wonen ver boven de rivieren, in de kop van Noord-Holland, maar bij ons in het dorp wordt gelukkig wel carnival gevierd.
  Ik doe graag mee om mijn peuter leuk te kunnen verkleden!

 • Hier in het Noorden wordt geen carnaval gevierd helaas… Maar ik ben wel op zoek naar een piraten-pakje voor mijn zoontje, dus ik probeer het gewoon 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.