Als je op zoek bent naar kindvriendelijke vakantieparken voor de komende vakanties, kan je natuurlijk het hele internet afstruinen. Er zijn tal van accommodaties en aanbieders, die pretenderen het meest kindvriendelijk van allemaal te zijn. Maar is dat altijd echt zo? Het beste wat je kan doen is gewoon een vakantiepark gids er op naslaan, maar als je toch de uitgebreide zoektocht zelfstandig wil doorzetten, dan heb ik hier wat enkele tips voor je waar je op letten moet.

Locatie

Of je nou met de auto of met het OV naar je vakantie bestemming afreist, de plek waar je uitkomt moet goed liggen. Hiermee bedoel ik dat het moet overeenstemmen met je verdere reisplannen. Ben je voornemens de hele periode in en rondom het vakantiepark te blijven? Dan is het niet erg als dit qua omgeving een beetje een hutje op de hei is. Maar als je activiteiten wil ondernemen, is het raadzaam om vooraf te bekijken of deze enigszins op redelijke afstand van je accommodatie zijn. En zeker of het überhaupt bereikbaar is. Voor met kinderen is het altijd goed om te onderzoeken of er een pretpark of dierentuin binnen reisafstand ligt.

Accomodatie

De plek waar je de nachten door gaat brengen moet je nooit onderschatten. Je kan wel denken dat het gezellig klinkt om hutje mutje op elkaar te zitten, maar als er eentje een humeur heeft en je je nergens terug trekken kan, kan dat van grote invloed zijn op de rest van het gezelschap of vakantie. Wij kijken zelf ook verder altijd of een huisje eigen kookgelegenheid biedt en of er ergens de mogelijkheid tot wassen is. Dat scheelt voor mij enorm veel in hoeveelheid kleding dat ik anders inpakken moet.

Activiteiten

Een kindvriendelijk park moet ook voldoende activiteiten bieden voor kinderen van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad, speeltuin, sportveld, minigolfbaan, fietsverhuur, kinderclub, etc. Het is ook goed om te kijken of het park animatie biedt, zodat er altijd iets te doen is. Mocht je buiten de zomer willen verblijven en er is alleen maar een buitenbad, check dan ook altijd of deze verwarmd is. Koude zwembaden zijn echt niet te doen.

Veiligheid

De tip van veiligheid klinkt een beetje als een dooddoener. Natuurlijk zijn de meeste kindvriendelijke parken veilig genoeg voor kinderen. Maar je kan ook wat verder kijken dan de verplichte maatregelen. Ik zelf bestudeer de afbeeldingen van het park om nare opstapjes en randen te checken. Net zoals uitgangen van binnenspeeltuinen. Kunnen kinderen zelfstandig naar buiten? Hoe ver is het peuterbadje ten opzichte van het grote zwembad? Kan ik vanaf één plek beide in de gaten houden? En natuurlijk zal ik altijd ook nagaan in hoeverre de bedden in de accommodatie aangepast kunnen worden voor kleinere kinderen.

Reviews

Zelf check ik ook altijd nog de ervaringen van andere mensen die al op het vakantiepark geweest zijn. Mensen kunnen zo heerlijk kritisch hun bevindingen online zetten. Ik kijk dan ook altijd wel naar welke datum iets gepubliceerd is. De recente reviews vind ik daar het meest belangrijk in. Soms zoek ik de accommodatie gewoon op meerdere aanbieders op om alle reviews te vergelijken. Wat voor mij dan dealbreakers zijn, is de hygiene. Als er minder gedanst of gezongen wordt dan verwacht, is dat oké. Maar een vies huisje is echt een no go.

Veel plezier

Na het lezen van dit artikel ben je vast al helemaal in de stemming gekomen om een weekje of weekend weg te boeken. Wil je alle leuke locaties in één overzicht, neem dan snel een kijkje op Vakantiepark gids. Ik wens je sowieso alvast een hele fijne vakantie!!!