Ben je het zat om van salaris naar salaris te leven en elke avond ramen noodles te eten? Een nieuwe moeder zijn is geen sinecure. Van slapeloze nachten tot eindeloze luierwissels, de dagen kunnen lang en vermoeiend zijn. Maar hoe zit het met die paar kostbare uren ’s avonds, als de baby eindelijk naar bed gaat? Als je wat extra geld wilt verdienen en een beetje plezier wilt maken, hebben wij voor jou deze hilarische en creatieve ideeën voor deeltijdbaan in de avonduren.

Koerier

Als eerste hebben we de bezorger. Je kunt niet alleen de open weg verkennen, maar ook broodnodige pakjes afleveren bij mensen die te lui zijn om hun huis te verlaten. Wees alleen voorbereid op af en toe een boze klant die boos is omdat zijn pakje niet binnen 5 minuten is aangekomen.

Als omgaan met boze klanten niet je ding is, misschien is werken als een restaurant server meer uw snelheid. Denk eraan, als iemand vraagt om zijn steak goed doorbakken en dan klaagt dat hij te droog is, lach dan gewoon en zeg: “Ik zal de chef er even naar laten kijken.”

Huisdieren!

Als je meer van dieren houdt, waarom probeer je dan niet op dieren te passen of honden uit te laten? Je kunt met wat harige vrienden omgaan en je krijgt ervoor betaald. Wees alleen voorbereid op af en toe een kattenkrab of hondenpoep ongeluk. Maar hé, het is het allemaal waard voor die puppy knuffels.

Schrijven

Voor degenen die goed met woorden overweg kunnen, is freelance schrijven een geweldige bijbaan. Je kunt je creatieve spieren trainen en werken vanaf elke plek met een internetverbinding. Wees alleen voorbereid op klanten die willen dat je een heel artikel schrijft voor $5. Sorry, vriend, maar mijn woorden zijn meer waard dan een kop koffie.

Sociale media

Ben je een nieuwe moeder die verslaafd is aan het scrollen door Instagram en TikTok tijdens die zeldzame momenten van vrije tijd? Waarom maak je van die verslaving dan geen carrière als social media manager? Je wordt betaald om foto’s van schattige baby’s te posten en grappige memes te delen met je volgers. Wees alleen voorbereid op af en toe een hatelijk commentaar of een boos direct bericht. Maar hé, je werkt tenminste in je pyjama vanuit je eigen huis.

Virtuele assistent

Misschien ben je een meester in multitasking? Kun je met één hand een luier verschonen en met de andere een e-mail typen? Dan heb je misschien wat nodig is om een virtuele assistent te zijn. Je krijgt te beheren schema’s, afspraken boeken, en e-mails verzenden voor drukke professionals, terwijl ook het verzorgen van uw kleine. Wees alleen voorbereid op af en toe een conference call waar je kind op de achtergrond de longen uit zijn lijf schreeuwt. Maar hé, dat hoort nu eenmaal bij de charme van thuiswerken als nieuwe moeder.

Receptioniste

Tot slot, als je de voorkeur geeft aan een rustige omgeving, overweeg dan om nachtreceptionist te worden. Als moeder ben je waarschijnlijk gewend om eindeloze telefoontjes te beantwoorden en mensen in en uit te checken, dus waarom doe je dat niet voor een hotel of andere accommodatie? Zorg er wel voor dat de lobby stil is, zodat je geen slapende gasten (of baby’s) wakker maakt.

Maar hoe?

Hoewel we een aantal leuke en creatieve ideeën voor bijbaantjes geven, kan het daadwerkelijk vinden van deze banen een uitdaging zijn. Een optie is om te zoeken op online vacaturebanken of freelance websites zoals Jooble. U kunt ook overwegen om contact op te nemen met lokale bedrijven in uw omgeving om te zien of zij parttime of ’s avonds vacatures hebben. Netwerken met vrienden en familie kan ook een nuttige manier zijn om meer te weten te komen over potentiële vacatures.

Het is belangrijk om te onthouden dat het in evenwicht brengen van een bijbaan met de eisen van het moederschap lastig kan zijn. Je moet rekening houden met factoren als het schema van je kind, je eigen energieniveau en andere verplichtingen die je hebt. Eén aanpak is om klein te beginnen en slechts een paar uur per week te werken. Dit kan je helpen om te bepalen hoeveel tijd en energie je beschikbaar hebt voor een bijbaan zonder jezelf te overweldigen.

Maar een veel belangrijkere factor om rekening mee te houden als je als nieuwe moeder een bijbaan neemt, is kinderopvang. Afhankelijk van de baan moet je misschien een babysitter of kinderdagverblijf regelen om op je kind te passen tijdens de uren dat je werkt. Dit kan duur zijn, dus houd rekening met deze kosten wanneer je overweegt of een bepaalde bijbaan de moeite waard is.

Roosterconflicten kunnen ook een uitdaging zijn bij het aannemen van een bijbaan. Als je bijvoorbeeld werkt als restaurantbediende, moet je misschien ’s avonds en in het weekend werken, wat kan botsen met gezinsactiviteiten of evenementen. Het is belangrijk dat je open communiceert met je werkgever over je rooster behoeften en dat je bereid bent te onderhandelen als dat nodig is.

Dus

Kortom, een nieuwe moeder zijn betekent niet dat je niet een beetje plezier kunt hebben terwijl je wat extra geld verdient. Of het nu gaat om DJ-en voor je baby, nachtwaker zijn, snacks en speelgoed bezorgen, of werken als nachtreceptionist, er zijn genoeg hilarische en creatieve ideeën voor bijbaantjes in de avonduren. Dus ga je gang, omarm de drukte en vergeet niet je gevoel voor humor mee te nemen. Welke van deze opties je ook kiest, je zult zeker een spannende en bevredigende carrière vinden.