Zal ik je wat zeggen? Stiekem ben ik blij als die periode van kinderfeestjes voorbij is. Ik weet niet waarom, maar kinderen lijken gewoon verschrikkelijk kleine monstertjes te worden als het om uitnodigingen voor partijtjes gaat (en ouders ook wel eens). Ik zal je vertellen wat wij afgelopen week nou weer hebben meegemaakt.

We hadden al plannen

Mijn tweede dochter is komende donderdag jarig. Afgelopen weekend was gepland om met de familie haar verjaardag te vieren. Dit had ik al weken geleden afgestemd met alle familieleden. Afgelopen woensdag kwam mijn dochter uit school met een uitnodiging voor een kinderfeestje voor de zaterdag. Drie dagen later dus! Net op het tijdstip dat de hele familie voor haar verjaardag zou komen. En uiteraard wilde dochterlief heeeeeeel graag naar het kinderfeestje. Gelukkig heb ik hele lieve familieleden en ik kon hen bereid vinden hun plannen op ons aan te passen. Het werd een zeer hectische dag daardoor, maar het was gelukt om de verjaardag van dochterlief te vieren en jaar naar het kinderfeestje van haar klasgenoot te laten gaan. Maar even serieus, een uitnodiging drie dagen van te voren, wie verzint dat?

Ondankbaar

De uitnodigingen an sich waren nog best een dingetje. Er stond een verkeerd telefoonnummer op waardoor niemand de ouders bereiken kon. Met wat hulp van de juf hebben we contact weten te leggen uiteindelijk. Toen moest ik (van mijzelf) ook gelijk de moeder inlichten wat er gebeurd was in de klas die dag. Haar zoon was vrolijk uitnodigingen aan het uitdelen. Een van de kinderen die een kaartje kreeg was daar niet zo van gediend. Ze heeft voor zijn neus de uitnodiging in de prullenbak gegooid. Ze zou niet komen op zijn feestje, want ze wilde liever gamen op zaterdag. Een zesjarige!!! Twee dingen vond ik zorgwekkend: het feit dat de een uitnodiging zo weggooit en het feit dat ze liever gamet dan naar een kinderfeestje te gaan.  Mijn dochter was in ieder geval zeer verbaasd over.

Klikspaan?

Waarom ik de moeder van de jarige heb ingelicht? Omdat als mijn kind dit overkomen was, ik dat ook graag had willen weten. Hoewel ik wel denk (en vooral ook hoop) dat mijn kinderen het sowieso aan mij zouden vertellen. Sommige mensen vinden het wellicht bemoeizuchtig. Dat kan, maar ik zou het zo weer doen. Het is dan aan de moeder van de jarige of ze de andere moeder ook bellen wil. Toch vraag ik het mij af: wat zou jij gedaan hebben?