Het is alweer even geleden, maar nog een te mooie herinnering om niet te delen. Ik ben deze zomer met de oudste twee naar een voor ons nog onbekende indoor speeltuin geweest in Utrecht. Misschien ken jij KidZcity wel al? Wij dus niet! Althans, ik meen mij te herinneren er een keertje eerder geweest te zijn. Maar de kinderen hebben geen actie herinnering aan. Inmiddels wel, want het was een dag om niet te vergeten! Ik vertel je graag wat meer erover!

KidZcity heeft twee hallen

Het is dus een indoor speeltuin, dus zeker voor de komende herfstdagen een leuke plek om te vertoeven. Het bestaat uit twee hallen met boven in het midden het restaurant. Als je binnenkomt sta je in de eerste hal. Deze is voor de wat kleinere kinderen. Als je rechts afslaat en langs de trappen en de wc ’s loopt, kom je in de tweede hal. Daar kunnen de wat grotere kinderen helemaal los gaan. Dit is een beetje hoe het ingedeeld is, maar je merkt ook wel dat de groteren naar de eerste hal komen en de kleintjes ook in de tweede hal verkeren. De scheiding die ik heb gemaakt is vooral voor de ouders waar ze willen gaan zitten.

De eerste hal

KidZcity

Zoals gezegd noem ik dit de ruimte voor de wat kleinere kinderen. Je vindt er een enorm klimtoestel, een ballenschietruimte, een racebaan en de grote foamblokken om mee te spelen. De ballenschietruimte is wellicht minder geschikt voor de peuters aangezien er echt op elkaar geschoten wordt. Wel met zachte ballen uiteraard, maar het komt aan en het klinkt vooral erg luid. Ik kan mij voorstellen dat dat voor een dreumes of peuter minder leuk is. Alhoewel mijn tweede dochter op twee jarige leeftijd daar niet weg te slaan was. Als zesjarige vond ze het wat spannender geloof ik. Het klimtoestel, wat je ook treft in deze ruimte, is zeker leuk voor de kinderen. Maar als ik eerlijk ben is dit het minst bijzondere aan KidZcity. Dit vind je immers ook gewoon in andere indoor speeltuinen. Het is leuk dat het er is en zeker ook een gemis als het zou ontbreken, maar niet het hoogtepunt van de eerste hal. Dat is namelijk toch echt de spin / draaimolen / rups (of hoe je ook moet noemen). Je ziet ze vooral altijd op de kermis staan. Maar ook bij KidZcity! En het mooiste is, is dat je er onbeperkt in mag! Mijn maag vond één keer meer dan voldoende, maar de kinderen hebben tientallen keren een rondje meegedraaid.

KidZcity

De tweede hal

KidZcity

Dit is de ruimte voor de wat grotere kinderen. Oké, je vindt er ook een draaimolen wat voor de kleintjes erg leuk is. Maar de andere “speeltoestellen” zijn wat mij betreft voor de kleuters en groter. Het eerste wat je tegenkomt is namelijk de botsauto’s. Waar je op de kermis goud geld moet neerleggen voor een rondje, mag je kind hier onbeperkt rondjes rijden en botsen. Voor mijn zesjarige was dit toch wel het meest geweldige aan KidZcity. Mijn oudste van acht was vooral gecharmeerd van de lasergame. Het zag er ook heel leuk uit om te doen. In het midden van deze ruimte vind je de grote klimtoestellen. Als je geen hoogtevrees hebt, zijn deze zeker een aanrader. Het kasteel heeft namelijk een zeer steile glijbaan. Achterin de hal zijn er nog meer glijbanen. Deze zijn ook hoog en vooral lang. Je kan met het kleedje er van af, maar ook gewoon zonder. Dat gaat alleen wat minder snel. Onder de glijbanen is het jungle treintje voor de dreumesen en peuters. De jonge kleuters kunnen het ook nog wel waarderen.

Het restaurant

Zoals gezegd is het eetgedeelte in het midden boven te vinden. Daar is een grote ruimte waar je in alle rust een hapje kan eten. Of je neemt het gewoon mee naar beneden, want dat mag ook. Natuurlijk kan je gewoon je favoriete snacks bestellen. Dit kan overigens ook glutenvrij! De frietjes worden namelijk apart gebakken van de snacks, wat de frietjes glutenvrij maakt. Ben je meer fan van broodjes? Die zijn uiteraard ook verkrijgbaar. Maar weet je wat ik nou oprecht zo geweldig vond? Ik vroeg om een kan limonade of water en die hadden ze niet. Ik was hier even verbaasd over, want mijn enige andere optie waren de drinkpakjes. Toen ik vroeg waarom kreeg ik een heel verrassend antwoord. Het is in KidZcity toegestaan je eigen meegenomen drankjes en hapjes te nuttigen! Er is dus geen enkel probleem als je gewoon een lunchpakket klaar maakt en je bidon met water vult. De reden hierachter? De mensen die meestal lunch ter plekke kopen blijven dat toch wel doen. Het stiekem eten schijnt ook meer frustrerend te zijn. Ik kan dit concept van KidZcity alleen maar toejuichen en hoop oprecht dat alle indoorspeeltuinen dit mooie voorbeeld gaan volgen!

Geslaagd!

We hebben een uur ervoor in de auto gezeten, maar het was het helemaal waard. Ik weet zeker dat wij KidZcity gewoon nog een keer gaan bezoeken. De meisjes vragen er al om in ieder geval. Al is het alleen maar om weer vissen in te kleuren, deze te scannen en op het grote scherm te zien verschijnen! Wat hebben zij genoten de hele dag. Met als favoriet denk ik toch echt wel de lange glijbaan en de botsauto’s. Kortom, wat ons betreft is KidZcity een indoorspeeltuin wat zeker de moeite waard is om een lange afstand voor af te leggen!

Klik hier voor meer informatie over KidZcity

KidZcity