Een paar weken terug mocht ik met mijn oudste twee dametjes een dagje doorbrengen in het oude vertrouwde Duinrell. Ik ben er als kind regelmatig geweest op schoolreisje en was erg benieuwd of het nog zo magisch als vroeger was. Maar vooral ook of het geschikt zou zijn voor een vier- en een zesjarig. Of dat ze wellicht toch te jong en te klein zijn.

De achtbanen en andere ritjes

In mijn herinnering is Duinrell een immens groot park en moest je behoorlijk wat meters lopen van de ene attractie naar de andere. Gelukkig valt dat allemaal wel mee. Dan vraag je je natuurlijk af of mijn meisjes in de achtbanen mochten? Het antwoord is eigenlijk nee. Mijn oudste was voor één rollercoaster lang genoeg en daar is ze ook in geweest. Daarna was ze voorlopig genezen van het idee achtbaan. De kleutervriendelijke ritjes waren wel een groot succes bij de dames.

De speeltuin en het sprookjesbos

Het zijn de andere dingen, die Duinrell biedt waardoor het voor kleuters ook echt leuk is. Zo is er een enorme speeltuin in het midden van het park. Daar kunnen de kinderen echt urenlang hun energie kwijt op de klimrekken, glijbanen en draaimolentjes. Het hele terrein is omheind met een hek en de enige doorgang komt uit op het terras waar je als ouder heerlijk kan vertoeven met een bakje koffie. Ook een relax moment dus voor de papa of mama. De volgende stop is natuurlijk het sprookjesbos. Met ook wat kleine kindvriendelijke attracties bij enkele sprookjes is dit gedeelte van het park bijzonder aantrekkelijk voor de kleinere kinderen.

Duinrell is dus leuk voor kleuters

Het was dus een zeer geslaagde dag met de meiden. Ondanks dat ze voor de meeste mechanische ritjes toch echt te klein waren. Het maakte de dames niet zoveel uit, omdat er voor hun nog genoeg speelplezier was. En ik vond het ook stiekem wel lekker om op het terras te zitten en geen enkele achtbaan in te hoeven. Kortom, voor herhaling vatbaar.

Wist je trouwens dat Duinrell Tikibed recent een nieuw buitenzwembad gedeelte geopend heeft? Misschien ook wel leuk om deze zomer te bezoeken. Voor meer informatie over Duinrell en het Tikibad klik je hier.