Voordat ik na de zomervakantie nog twee weekjes moest werken, wilden wij alles afhebben. Nou dat is gelukt hoor! Inmiddels ben ik alweer twee weken met verlof en ik kan echt de tijd nemen om uit te rusten, voordat de kleine meid komt.

Mijn schoonmoeder is geweldig.

Tijdens mijn eerste week verlof, kwam mijn schoonmoeder weer een paar nachtjes logeren. Ze woont in Brabant dus als ze deze kant op komt, blijft ze gelijk een paar dagen. Dan logeert ze bij ons in huis en dat is zo gezellig. Ik krijg vaak de vraag of ik dat niet vervelend vind, maar mijn schoonmoeder is geweldig. Ze is sowieso heel behulpzaam en houdt ervan om lekker bezig te zijn in huis. Als zij er is dan doet ze de was, haalt de boodschappen en kookt heerlijke maaltijden. Ook helpt ze mij met het halen en brengen van Marley en Lennox. Hoe fijn is het dat als ik ’s morgens beneden kom, de tafel al gedekt is voor het ontbijt! Daar kan ik alleen maar heel erg van genieten. Maar niet alleen daarom is het fijn om haar in huis te hebben hoor! Het is ook gewoon heel gezellig en aangezien ze wat verder weg woont, zien we haar niet dagelijks. Dan is het toch heel fijn dat wij op deze manier veel tijd met haar kunnen doorbrengen. Ook voor de kinderen is dat heel belangrijk.

Het toppunt van burgerlijkheid: zo gelukkig worden van de droogmolen in de tuin!

Samen met mijn schoonmoeder heb ik tijdens de eerste week dus lekker het huis schoongemaakt! Ook bijvoorbeeld alle keukenkastjes heeft zij even gepoetst en gereorganiseerd. Daar kan ik zo blij van worden! En alles voor de baby is gewassen en gestreken. Sinds een half jaar hebben wij geen droger meer en dat bevalt mij eigenlijk prima. Zeker in het kader van energiebesparing en milieu bewustzijn, is het beter om geen droger te gebruiken. Alleen als ik alle bedden verschoon, hangt mijn huis vol lakens 😊. Maar nu er nog een kindje bijkomt, betekent dat natuurlijk ook nog meer wasgoed. Vandaar dat ik ook maar een droogmolen voor in de tuin heb aangeschaft. Het is toch wel echt het toppunt van burgerlijkheid dat ik daar zo gelukkig van word!

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Nu ons huis lekker schoon is, hoef ik dat alleen een beetje bij te houden. Verder rust ik veel uit, lig ik uren languit op de bank te netflixen en doe ik af en toe en tukkie. Maar een hele dag niks doen, is niet aan mij besteed. Natuurlijk blijf je met twee kinderen sowieso wel in de weer. Dansles, voetbal,turnen en zwemles gaan natuurlijk gewoon door. Ook het brengen en halen van en naar school behoort tot mijn dagelijkse bezigheden. Ik doe wat kleine boodschapjes, de grote laat ik bezorgen, en er moet natuurlijk gezond gekookt worden😊. Verder bereid ik ook het een en ander voor, zodat ik mij daar tijdens de kraamtijd geen zorgen over hoef te maken. Zo liggen de enveloppen met adresstickers en postzegels al klaar voor het geboortekaartje. Ook de traktatie die Marley en Lennox op school gaan uitdelen is besteld en staat straks klaar voor als hun zusje er is. Verder liggen de dekens en lakentjes klaar, zodat de co-sleeper, het ledikant, de kinderwagen en de box opgemaakt kunnen worden zodra mijn weeën beginnen. En natuurlijk staan de maxi cosi en mijn koffertje klaar voor als we naar het ziekenhuis gaan. Ik ben een echte planner en ik geloof erin dat een goede voorbereiding het halve werk is!

Het allerleukste is natuurlijk het inrichten van de babykamer: daarin mag Sophie de giraf ook dit keer niet ontbreken!

Naast alles wat ik tot nu toe heb gedaan, is het rommelen in de babykamer natuurlijk het allerleukste om te doen! Van het inrichten van de commode en de kast tot het leuk neerzetten van de knuffels. Iedere dag loop ik wel even naar binnen om het een en ander te verplaatsen. Heerlijk vind ik dat! Onze kleine meid is nog niet eens geboren en heeft nu al zoveel spullen! Zelfs het speelgoed ligt al voor haar klaar! Een aantal dingen had ik nog bewaard van Marley en Lennox, omdat ik deze speeltjes heel leuk vond. Zou er geen derde komen, dan had ik ze bewaard voor onze eventuele kleinkinderen😊. Ik heb ook hele leuke speeltjes gekregen, waaronder een limited edition van Sophie de giraf, ter ere van haar 60 jarige bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze het uiterlijk van Sophie, alleen in 2021 veranderd. Wat een leuk speeltje is dat! Ze ziet er natuurlijk super schattig uit en dan vooral deze editie, maar er zit veel meer achter dit prijswinnende speeltje. Alle zintuigen worden gestimuleerd, van het herkennen van de vlekjes tot het ruiken van het rubber van de Hevea boom. Sophie de giraf is daarom super leuk om te krijgen en om te geven. Inmiddels zijn er veel meer gave spullen te verkrijgen van Sophie de Giraf. Op Kleine giraf.nl vind je alle producten. Zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Ondertussen geniet ik nog even van de stilte voor de storm😊.

sophie de giraf limited edition
Sophie de giraf limited edition