In mijn vorige blog schreef ik al dat Sylvester positief getest was op corona, dus gingen wij met het hele gezin in quarantaine. We hadden ervoor gekozen om hem niet te isoleren op een kamer. Dit was gewoon niet te doen en natuurlijk totaal niet gezellig. Wel bleef hij zoveel mogelijk aan de linkerkant van de woonkamer en sliepen we apart. Hij was ook echt wel beroerd de eerste paar dagen en aangezien ik nergens last van had, kon ik hem lekker verzorgen en zorgden de kinderen voor de nodige afleiding.

Een scherpe pijn in mijn keel.

Twee dagen later kreeg ik ’s avonds opeens een scherpe pijn in mijn keel. De kinderen hadden al eerder wat verkoudheidsklachten, dus maakten we een afspraak om ons te laten testen. Niet veel later kreeg ik de uitslag: positief! Ik ben weleens angstig geweest voor dit rare virus, maar gek genoeg was ik niet geschrokken van de uitslag. Stiekem hoopte ik een klein beetje op de bevestiging dat ik het had, omdat onze quarantaineperiode hierdoor korter zou zijn. En nu ik het had, ging ik er eigenlijk vanuit dat de kinderen ook positief waren. Hun uitslag bleek echter negatief.

De hoofdpijn was verschrikkelijk.

Al snel kreeg ik nog meer klachten: spierpijn, hoesten en hele erge hoofdpijn. Waarschijnlijk had dit te maken met mijn voorhoofdholtes die verstopt waren. Op zich vielen de andere klachten wel mee, maar de hoofdpijn was echt verschrikkelijk. Gelukkig duurde de hele erge pijn maar één dag en de rest van de week voelde ik mij vooral lamlendig en moe. De kinderen hadden nog steeds lichte klachten, maar werden verder niet echt ziek.

“Kijk jongens, de paashaas moet ook getest worden!”

Uiteindelijk zijn de kinderen een paar dagen later toch positief getest. Gelukkig had de GGD het testbeleid bij jonge kinderen inmiddels aangepast, waardoor zij die staaf niet zo ver in hun neus kregen. Lennox heeft twee testdiploma’s en Marley zelfs drie! De laatste test was met Pasen en Lennox was verkleed als paashaas. Daar konden ze bij de teststraat wel om lachen! “Kijk jongens, de paashaas moet ook getest worden!”

Het was eigenlijk heel gezellig zo met elkaar.

We hebben bijna drie weken in quarantaine gezeten, maar het was eigenlijk heel gezellig zo met elkaar. We zeiden al gauw: “ Het is was het is, we maken er het beste van!” Zo gezegd, zo gedaan. Naast veel slapen en uitrusten hebben de kinderen ook nog wat schoolwerk kunnen doen. En wij boffen er echt mee dat ze samen heel goed kunnen spelen.
Op mijn verjaardag 11 april kwam het eind een beetje in zicht. Je mag namelijk na 7 dagen als je 24 uur klachtenvrij bent, weer naar buiten. Helaas bleef ik maar hoesten en snotteren, dus uiteindelijk zijn de kinderen pas op donderdag 15 april weer naar school gegaan. Toen kon ik nog een paar dagen bijkomen, want ik moest pas dinsdag weer aan de slag. Het was wel even spannend hoe ik mij zou voelen na een paar dagen werken, maar het valt mij alles mee. Ik voel me goed, heb weer energie en ook het sporten ging eigenlijk heel goed. Ik ben dankbaar dat wij er goed vanaf zijn gekomen. En die kleine? Die heeft alvast een dosis antistoffen te pakken!