Mijn naam is Josephina. Ik ben 36 jaar en woon in het prachtige dorp Zoeterwoude samen met mijn vriend Sylvester en onze kinderen Marley(7) en Lennox(5).

Allereerst ben ik moeder.

Toen wij 7,5 jaar geleden voor het eerst ouders werden, wist ik niet wat ons allemaal te wachten stond. Maar man oh man, wat geniet ik van het ouderschap! Een kleine twee jaar later kwam onze zoon ter wereld. En daar bleef het voorlopig bij. Inmiddels ben ik 14 weken zwanger van ons derde kindje. Suprise! Dat zagen de meesten niet aankomen! Toch hebben we er heel bewust voor gekozen om te kijken of het ons opnieuw gegund was. We zijn ontzettend dankbaar dat er weer zo’n prachtig wondertje groeit in mijn buik en beseffen ons heel goed dat dat niet vanzelfsprekend is.

Het leukste beroep ter wereld!

Naast moeder, ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Met veel plezier sta ik drie dagen voor de leukste groep 8 van Nederland! Gelukkig kan ik dit schooljaar gewoon afmaken! Laten we hopen dat het kamp en de musical gewoon door kunnen gaan. We zitten nu in zo’n gekke tijd vanwege Corona. Ik ben in ieder geval blij dat de scholen weer gewoon open zijn, ook voor mijn eigen kids.

“Gewoon Joos”

En verder? Verder ben ik natuurlijk gewoon “Joos”. Ik houd van muziek, zit op dansen, zing en speel piano. Ik ben echt een mensenmens. Zet mij op een feestje met een glas wijn en gezellige mensen om mij heen, dan ben ik helemaal in mijn element. Een voordeel van Corona is dat ik door een gebrek aan feestjes mijn zwangerschap lang geheim kon houden. Anders was het anderen allang opgevallen dat ik geen borrel dronk. Mijn buik kan ik trouwens ook niet meer verbergen hoor! Nou heb ik sowieso al geen platte, afgetrainde buik, maar mijn broeken gaan nu al bijna niet meer dicht.

“Ik had eigenlijk liever speelgoed gehad”

Afgelopen vrijdag hebben we het nieuws verteld aan Marley en Lennox. Die zijn door het dolle heen dat er nog een broertje of zusje bijkomt. Willen we weten wat het is, behalve gezond natuurlijk? Jazeker! Ik ben heel praktisch ingesteld en dan kan ik mij alvast goed voorbereiden! Bovendien heb ik een aantal vriendinnen die heel lief alle kleertjes bewaren, totdat wij weten wat het is. Lennox was trouwens niet gelijk enthousiast. Wij hadden voor beiden een t-shirt laten bedrukken met : ‘Ik word grote zus’ en ‘Ik word grote broer’. Toen ze uit school kwamen zei ik dat we een verrassing voor ze hadden. Na het uitpakken zei mijn zoon: “Ik had eigenlijk liever speelgoed gehad”. Eén grote teleurstelling voor een jongen van 5! Gelukkig kon hij deze wel goed verwerken en toen het kwartje eindelijk viel zei hij met een blij gezicht: “Dan ben ik niet meer de jongste!”. Marley daarentegen sprong een gat in de lucht! Die kleine hummel boft nu al met zo’n leuke zus en broer.

Jullie gaan meer van mij horen!

Omdat wij in huis niet zoveel extra ruimte hebben om spullen op te slaan en omdat wij toentertijd nog niet wisten of ons gezin zich nog verder zou uitbreiden, heb ik alle babyspullen weggegeven. Ik kijk heel erg uit naar mijn samenwerking met MeerVanMir. Ik ben heel benieuwd naar alle nieuwe producten die ik mag uitproberen en zal daar altijd een eerlijke review over schrijven. Zelf lees ik ook altijd de reviews, voordat ik een product aanschaf en ik hecht daar dus veel waarde aan. Verder zal ik jullie af en toe een kijkje geven in mijn leven als werkende moeder van (bijna) drie! Wauw, dat klinkt nu al als een huis vol!

Tot de volgende keer!