Iedereen kan tekenen, daar ben ik van overtuigd! Als ik alleen al kijk naar hoe mijn kinderen in de loop der jaren zich hebben ontwikkeld, dan is het enige wat je nodig hebt een potlood, stukje papier en iets om na te tekenen! De beste manier om het te leren is simpelweg na te tekenen. Mijn oudste (9 jaar) tekent tegenwoordig graag Pokémon en de jongste (6 jaar) tekent meestal na dat wat de oudste tekent.

Toen ik bericht kreeg dat we How to draw (Wild Kingdom) by Tiger Tribe mochten proberen, wist ik dat dit ideaal was voor mijn jongste zoon. Het pakket is namelijk vanaf 5 jaar en heeft alles wat een jonge tekenaar maar kan wensen (schetsboekje met raster, instructieboekje, teken potlood, gum, puntenslijper en 9 kleurpotloden). Met een makkelijk stap voor stap instructie boekje, kan hij de leukste dieren natekenen. In een ontzettend leuk handig meeneem doosje waar alles inzit. 

Meer items van Tiger Tribe

Wild Kingdom neem je makkelijk mee

Ik word altijd enorm blij van leuk samengestelde pakketjes, die makkelijk mee te nemen zijn. Wil het eigenlijk voor mezelf houden, maar ik ben helaas de doelgroep niet..

Het bijkomende voordeel van tekenen, is dat je er rustig van word (het maakt je hoofd leeg) en gefocust bent. Dus ikzelf keek ook uit naar het moment dat mijn jongste hiermee aan de slag zou gaan, want een beetje rust in huis met twee jongens is zeldzaam tijdens een quarantaine. 

How to draw (Wild Kingdom) by Tiger Tribe

De eerste pagina staat een simpel lieveheersbeestje, die hij met aandacht bekeek. Na wat wikken en wegen, had hij besloten niet de vakjes te tellen. Hij is meer van de freestyle blijkbaar dan precisie. Toch keek hij regelmatig naar het voorbeeld om het na te tekenen, zelfs met kleuren. Interessant om te zien hoe je eigen kind met uiterste ernst aan het tekenen is. Trots laat hij de nagetekende lieveheersbeestje zien en slaat al snel de bladzijde om, om verder te gaan met de slak.

Het waren 10 fantastische minuten (want vader was ondertussen naar beneden gekomen van zijn werkplek), om te zien hoe een kind helemaal op kan gaan in het natekenen van dieren. 

Oordeel van mijn zoontje is dat het erg leuk is! Hij wil het absoluut niet delen met een ander. Het lijkt hem leuk om het cadeau te geven aan zijn grote vriend. Een aanrader dus volgens deze 6-jarige. 

Je koopt Wild Kingdom o.a. hier.

Winactie

Deze leuke set is te winnen. Je doet mee door een reactie achter te laten. De winnaar maak ik bekend op Facebook.