Een paar jaar geleden kwam MGA Entertainment met een nieuw gaaf product voor meisjes (en ook jongetjes uiteraard) waarbij ze even flink creatief los konden gaan. In 2016 schreef ik mijn eerste review over de Gel-a-Peel. Het idee is dat je met de natte gel allerlei creaties maakt en dat als het opgedroogd is het hard is geworden. Nog geen jaar later volgde in 2017 de nieuwe en verbeterde versie van het wonderbaarlijke spul. Het was een ware rage geworden en kinderen leken er geen genoeg van te krijgen. Op zich een goed teken, want ik ben altijd voorstander van het knutselen en creëren. Wat er nou anders was in 2017 ten opzichte van 2016? Er waren meer kleurtjes gel verkrijgbaar waaronder enkele met glans. Het duurde ook niet meer zo lang voor de gel om op te drogen, wat voor een kind ook zeer belangrijk is. Wie wil er nou tot morgen wachten voordat het droog genoeg is? Inmiddels zijn we weer een jaar verder en is er wederom een nieuwe vorm van Gel-a-Peel uitgekomen, namelijk de Fashion Maker. Oké, eigenlijk was deze ook al uit in 2017, maar voor het verhaal klinkt het leuker als er elk jaar een uitbreiding van de Gel-a-Peel op de markt komt. Daarom houd ik gewoon 2018 aan.

De Fashion Maker
Net zoals de voorgaande edities bevat het pakket de Fashion Maker meerdere tubes gel (lila met parelglans, puur goud, donkerpaars met parelglans, lichtroze met glitters, zwart met parelglans) en een aantal sjablonen om je een beetje op weg te helpen. Wat er nu zo nieuw aan is, is dat dit keer de gel ook geschikt is voor textiel. Met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen modestation, kan je elk shirt versieren. Super leuk om als activiteit op een kinderpartijtje met elkaar te doen! Wat ik zelf eigenlijk het beste aan het spelen met gel-a-peel vind, is dat het goed is voor de ontwikkeling van fijne motoriek. Je moet namelijk best precies en vol geduld de voorgedrukte lijntjes volgen. Natuurlijk kan je ook zelf iets verzinnen, maar de meeste kinderen gebruiken toch gewoon de sjablonen. Lol met wat oefening dus. Ook heeft dit pakket mijn voorkeur, omdat je textiel ermee kan bedrukken. Persoonlijk vind ik dat leuker dan de prulletjes die de meeste kinderen er anders van maken. Van een eigen gemaakte t-shirt hebben ze toch veel meer vreugde dan een armbandje dat er net niet zo uit ziet zoals op de foto op de doos. Juist vanwege deze toevoeging is de Fashion Maker een leuk product en terecht genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017.

De winactie
Uiteraard heb ik een Fashion Maker in mijn bezit om iemand blij mee te maken. Wil jij kans maken op de nieuwste Gel-a-Peel? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. De actie loopt tot en met 30 juni en de winnaar maak ik daarna bekend. Oh ja, zoals altijd zijn er voorwaarden hier aan gekoppeld. Deze kan je hier vinden. Mocht je niet zo lang willen wachten, dan kan je het onder andere hier kopen.