Even weer eens berichtje van de innerlijke (vaak verborgen) huisvrouw in mij. Omdat we het allemaal zo druk hebben en het dan fijn is om zo nu en dan op de hoogte te worden gebracht over de nieuwste ontwikkelingen in schoonmaakland. Of het nou gaat om een apparaat of om schoonmaakproducten, zo nu en dan word ik gewoon enthousiast over iets en dan deel ik het graag. Vandaag is het HG dat mij zo blij heeft gemaakt. Natuurlijk kent iedereen dit merk al en vooral vanwege de slogan “HG doet wat het belooft”, maar het is de nieuwe HG ECO-lijn waar ik nog blijer van word.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Waar wij het kunnen, proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. We doen goed aan afvalscheiding, eten alleen nog maar biologisch vlees, gooien vrijwel nooit eten weg en halen het liefst alleen duurzame producten in huis. Het zijn kleine stapjes, maar elk stapje telt. Ik ben dan ook erg blij dat HG er hetzelfde over denkt en nu dus met haar HG ECO-lijn is gekomen. Niet alleen is de inhoud gemaakt van grondstoffen die minder belastend zijn voor het milieu, maar ook de verpakking bestaat uit 100% recyclebare materialen. En het ruikt vooral echt heerlijk! Ook wel een pluspunt wat mij betreft. Met deze nieuwe lijn bereikt HG een breder publiek waaronder ook de mensen die meer bewust willen omgaan met het milieu, maar ook gewoon een schoon en fris huishouden willen. Zoals ik!

Mijn favorieten uit de HG ECO-lijn

Ik ben begonnen met de HG ECO kookplaatreiniger. We hebben thuis een zespit gasfornuis en als ik gekookt heb, lijkt het alsof de helft uit de pan rondom alle pitten liggen. Althans, dat zegt manlief. Ik vind het zelf wel meevallen. Een dag na één van mijn kooksessie, nadat ik bewust niet de kookplaat had schoongemaakt en het lekker was aangekoekt, ben ik aan de slag gegaan. Het was echt een eitje. Even insprayen, in laten trekken en gaan met die banaan. En het rook zo heerlijk!!!

HG ECO-lijn

Mijn lieve hulp in de huishouding wilde graag met de HG ECO toiletruimtereiniger en HG ECO toiletgel aan de slag. Heel graag, want toiletten schoonmaken vind ik echt een rotklus. Ik was ook wel benieuwd naar haar mening. Niet alleen werkte het heel erg goed, maar het ruikt ook erg lekker. Aldus mijn hulp. Ze gebruikt ook geen ander middel meer sindsdien. Dat is overigens echt haar eigen keuze, want zij werkt bij ons alleen met schoonmaakspul wat zij zelf fijn vindt. Ook dit product is dus zeer goed bevallen!

HG ECO-lijn

De HG ECO wasmiddeltoevoeging tegen stinkend wasgoed is de verrassing in de HG ECO-lijn. Een stinkende berg voetbalkleding is een peulenschilletje met dit spul. En ja, ik verval in herhaling, maar ook nu is het vooral de geur die het product zo geweldig maakt. Het is een beetje citroen versus munt, dat je ruikt. Een herkenbaar en gelukkig ook aangenaam luchtje. Niet het chemische wat je vaak ruikt bij schoonmaakmiddelen.

We boenen nog even lekker door

Ik heb nog niet alle producten uit de HG ECO-lijn geprobeerd, maar ik weet vrijwel zeker dat de andere items mij ook niet zullen teleurstellen. Immers “HG doet wat het belooft”. Voorlopig is mijn innerlijke huisvrouw in ieder geval in haar nopjes en zijn er genoeg projectjes om op te pakken. Misschien binnenkort het koffiezetapparaat eens ontkalken. Of de ramen zemen? Keuzes keuzes keuzes!