De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Jarenlang loopt manlief te zuchten en te steunen dat ik zo’n sloddervos ben. Niets hielp om mij actief in het huishouden te maken. Zelfs de groter wonen, een schema maken of nesteldrang werkten niet. Ergens denk ik dat hij dus ook gaandeweg gewoon de strijd opgegeven heeft. Af en toe maakte hij nog wel eens een opmerking, maar de hoop dat het spik en span in ons huis zou worden was ver te zoeken. Toen ik hem zei dat ik graag een steelstofzuiger wilde, keek hij mij dus dan ook eerst lachend (in de zin van uitlachen) en daarna vol ongeloof aan. Ik kan het hem niet eens kwalijk nemen. Met veel overredingskracht heb ik hem er toch van weten te overtuigen er eentje aan te schaffen. En het is werkelijk één van de beste aanschaffen van de laatste jaren. Jawel, ik heb deze gekocht.

Lees ook: Van tafelzeil tot HG

Waarom de keuze voor BLACK+DECKER?

Eigenlijk had ik daar twee redenen voor: de prijs en kwaliteit. Natuurlijk weet ik dat de steelstofzuiger van bijvoorbeeld een Dyson als heel goed ervaren worden. Maar persoonlijk vind ik die dingen erg prijzig. Eigenlijk gewoon belachelijk duur. En aangezien ook ik nog niet helemaal zeker was dat mijn voornemen van vaker stofzuigen ook daadwerkelijk zou uitkomen, leek een aanschaf van een product van bijna duizend euro mij iets teveel van het goede. Natuurlijk zijn er veel verschillende van te vinden, dus waarom dan de BLACK+DECKER? Simpel! Ik heb deze steelstofzuiger op de huishoudbeurs in mijn handen gehad en mogen proberen op strijkkralen. En als je zelf hebt mogen ondervinden dat een product goed is, dan ga je natuurlijk niet meer op zoek naar wat anders. Toch? Bovendien heeft deze BLACK+DECKER hele handige opzetstukjes om de banken leeg te zuigen of spinrag van het plafond te verwijderen. Ik zie mijzelf nog niet de normale stofzuiger optillen om daarbij te kunnen. Maar het leukste vind ik nog wel de lichtjes zodat je precies kan zien wat je opzuigt. Heel handig (en confronterend).

https://meervanmir.eu/review-blackdecker-steelstofzuiger-bhfev182b

Lees ook: mijn bedje is eindelijk net zoals in de film

Waarom een steelstofzuiger?

Laat ik maar gelijk zeggen dat ik ook nog steeds mijn normale stofzuiger heb. Het is dus geen vervanging van, maar slechts een aanvulling. Waarom? Omdat ik kinderen heb! Elke dag weer lijkt het wel een broodkruimelspoor van een leger kaboutertjes onder de eettafel. Dus of ik moest met de kruimeldief op mijn knietjes aan de slag of de stofzuiger uit de gangkast halen met alle handelingen daarna. Van geen van beiden werd ik blij. Nu pak ik gewoon mijn steelstofzuiger, die in de keuken staat, en is het binnen een minuutje weer schoon. Ik heb er nu zo de smaak van te pakken, dat ik dagelijks de keuken en de woonkamer aan het stofzuigen ben. Dit heeft ook weer effect op mijn schoonmaakneigingen, want inmiddels begin ik steeds meer dingen op te ruimen, uit te zoeken en weg te gooien. Ik word eindelijk de droomvrouw van mijn man! Was ik natuurlijk al, op het stukje van het huishouden na dan. Dus ja, een steelstofzuiger is echt een aanrader voor iedereen met (kleine) kinderen. Je pakt deze toch net wat makkelijker dan een gewone stofzuiger of een kruimeldief. Het enige vervelende is dat de accu soms leeg is, maar dat is ook weer een kwestie van timen.

Deze accu hoort bij deze steelstofzuiger. Deze lader kan je ook ervoor gebruiken.