Het was even confronterend toen het nieuwste Dick Bruna op deurmat viel, want Nijntje op schoolreis was een titel wat de bewustwording aanwakkerde: er was dit jaar weer geen schoolreisje geweest. En Nijntje ging wel gewoon! Gelukkig was het maar een boek en konden de kinderen er al snel om lachen. Vooral omdat ze op de laatste schooldag nog beiden een klassenactiviteit hebben met een enorm springkussen. En het boek was toch ook vooral voor de kleintjes bedoeld. Het schoolreisje van Nijntje hoefden ze toch ook niet. Te saai. Kinderlogica?

Het boek

De twee jongste werden wel echt blij van het boek Nijntje op schoolreis. Immers is het in de vorm van een bus. En Nijntje is er zichtbaar op. Ze kregen er zelfs een beetje onenigheid over, want beide meisjes wilden het uitgebreid bestuderen. Er werd behoorlijk aan het busje getrokken. Gelukkig is het van goed dik karton en kon het wel twee hebberige kindjes aan. Het is echt gemaakt voor grijpgrage kinderhandjes. De vorm an sich geeft daar genoeg ruimte voor. Elke bladzijde heeft Nijntje of een vriendje bovenin om vast te pakken.

Lees ook: drie leuke nieuwe boeken van Nijntje

Nijntje op schoolreis

Het verhaal van Nijntje op schoolreis

De klas van nijntje gaat op schoolreis. Kijk, daar is de bus al. Waar zouden ze naartoe gaan? Ze gaan naar een grote speeltuin. Dat is leuk! In het boek zie je wat nijntje en haar vriendjes doen in de speeltuin. Het boek heeft de vorm van een bus, waardoor het ook leuk is om met het boek te spelen en zelf te verzinnen waar de bus naartoe gaat. Zie je wie er allemaal in de bus zitten?

Dat Nijntje op schoolreis gaat is wel duidelijk inmiddels. Hun reisje is naar de speeltuin. Daar bevindt zich een speelhut, kunnen ze voetballen en is er een springkussen en glijbaan. Genoeg vermaak voor kleintjes dus. Het is uiteraard echt een boek voor de kleine kinderen gezien het weinig omvangrijke avontuur dat er beleefd wordt. Maar dat weet je van verhalen van Nijntje. De tekeningen zijn wederom prachtig en het is zeer vermakelijk om met de kleintjes door te nemen. Het is leuk om alles te benoemen wat je ziet. Het samen een boekje lezen is zeker van toepassing op dit nieuwste exemplaar van Dick Bruna: Nijntje op schoolreis.

Meer informatie over dit product

Nijntje op schoolreis