Spelletjes die voor jong en oud leuk zijn, is altijd een plus. Jungle speed is daar één van. Het enige waar je op moet letten, is dat je jezelf niet bezeerd terwijl je het speelt. Al nieuwsgierig?

De spelregels van Jungle Speed

Jungle Speed is qua onderdelen vrij simpel. Het spel bevat 70 speelkaarten en een totem. Dat is het wel. Op de kaarten staat een symbool afgebeeld wat, niet geheel verrassend, het spel bepaalt. Veel voorbereiding is niet nodig, dus je kan gelijk starten.

De basis

Zoals vaker gebeurt bij spelletjes begin je met het opdelen van de kaarten tussen de deelnemers en worden voor de spelers neergelegd op tafel met het Jungle Speed logo aan de bovenkant. Iedere deelnemer moet vervolgens op één hand gaan zitten, zodat je nog maar met één hand kan spelen. De totem wordt exact in het midden van alle deelnemers op tafel neergezet. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk al je speelkaarten weg te spelen. Je moet echter wel aandachtig blijven kijken naar de kaarten die opgelegd worden. 

In de praktijk

Iedere ronde draait elke speler een kaart om. De kaart wordt van de speler aan de beurt af gedraaid zodat iedereen deze op hetzelfde moment te zien krijgt. Op diegene aan de beurt na dan. Zodra er een symbool gelijk is grijp je beiden naar de totem. Ben jij sneller, dan krijgt de andere deelnemer jouw hele stapel kaarten die voor je op tafel ligt, de kaarten onder de totem en die van zichzelf die op tafel liggen. Is de andere sneller, dan ontvang jij de hele stapel kaarten. Let wel goed op, want sommige kaarten lijken hetzelfde, maar zijn het niet. Grijp je de totem en heb je het fout … dan krijg je alle kaarten die op tafel liggen. De kleur van de symbolen in jungle speed is niet van belang bij het bepalen van de dezelfde symbolen. 

jungle speed

Voor wat extra spanning

Daarnaast zijn er ook twee bijzondere kaarten die voor alle deelnemers gelden. Wordt de kaart met de pijlen die naar binnen wijzen neergelegd, dan kan iedereen naar de totem grijpen. Degene die als eerste de totem heeft, mag zijn stapel met openliggende kaarten, die voor hem/ haar op tafel liggen, onder de totem neerleggen. Wordt de kaart met de pijlen naar buiten neergelegd, dan wordt er tot drie afgeteld. Na drie (hard opgetelde) tellen draait iedereen  een kaart om. Degene met hetzelfde symbool proberen weer als eerste de totem te pakken te krijgen. De verliezen krijgt weer alle openliggende kaarten. 

Jungle Speed is hard lachen

Snelheid en concentratie is dus van essentieel belang bij het vliegensvlugge Jungle Speed. Jungle Speed is een super grappig spelletje. Let echter wel op je handen. Door te fanatieke medespelers kan je wat nagels in je handen krijgen. Mensen met lange nagels zijn dus gevaarlijk. 

Wat ook enorm fijn is, jungle speed is een spel dat makkelijk mee te nemen is op vakantie, dankzij het bijgevoegde zakje. Wat mij betreft dus echt een topper om in huis te hebben. En er bestaan ook nog meerdere varianten van. Je vindt ze allemaal hier. Veel plezier ermee!

Nog meer leuke spelletjes

jungle speed