Een geschil kan zomaar uit het niets ontstaan en tot een slepende kwestie uitgroeien. Dat kan voor alle partijen heel vervelend zijn. Je kunt je verzekeren tegen dergelijke problemen met een rechtsbijstandsverzekering. Doet zich een probleem voor, dan kun je altijd een jurist in de arm nemen die je bij kan staan. Heb jij een probleem, maar heb je geen rechtsbijstandsverzekering? Dan is nog altijd geen man overboord. Je kunt namelijk ook enkel gebruikmaken van rechtshulp wanneer jij het nodig hebt. Je kunt namelijk rechtshulp van Univé krijgen. Hoe dit allemaal zit, leggen wij je graag uit. 

Hulp wanneer jij het nodig hebt

Je kunt je doorlopend verzekeren tegen rechtsbijstand, maar misschien is dit in jouw situatie niet nodig. Kom je dan toch een keer in een conflict terecht, dan is het goed om te weten dat er rechtshulp on demand bestaat van Univé. Met dit pakket kun je juridische hulp op maat krijgen zonder dat je er een speciale verzekering voor hoeft af te sluiten. Je kunt deze optie al benutten vanaf 65 euro. Je kunt ondersteuning krijgen op diverse terreinen en altijd van iemand die specialist is op dit gebied. Zo kun je hopelijk je conflict tot een goed einde brengen zonder dat het een langslepende zaak wordt. 

Voor particulieren en voor ondernemers

Als particulier kun je in een juridisch conflict terechtkomen wanneer je bijvoorbeeld een woning huurt. De huurbaas kan aangeven de huur plotseling sterk te willen verhogen terwijl hij daar niet het recht toe heeft. In dat geval kun je via Univé een jurist in de arm nemen die naar jouw zaak kijkt en die met jou een goede strategie bepaalt. Ook voor ondernemers de on demand rechtshulp beschikbaar. Heb jij dus een conflict met een klant over een contract, een afspraak of over een geleverde dienst? Dan kun je via Univé gelijk contact leggen met een jurist die zich op de zaak zal storten. Zo kun jij je blijven richten op je bedrijfsvoering terwijl de jurist zich ontfermd over jouw probleem. Dit alles op basis van heldere afspraken over de kosten zodat je weet waar je aan toe bent. 

Lees ook: de aansprakelijkheidsverzekering

Doe de check

Weet jij niet precies welke specialist jij nodig hebt voor jouw zaak? Surf dan even naar de site van Univé om daar de Rechtshulp Check te doen. Aan de hand van een korte vragenlijst wordt inzichtelijk gemaakt wie jij het beste kunt benaderen. Uiteindelijk krijg je te zien welke kosten je mag verwachten en dan kies je een pakket. Daarna kun je gelijk contact opnemen met je jurist. Afhankelijk van het pakket zal deze stappen voor jou ondernemen of jou vertellen wat jij moet doen. Zo wordt de zaak in een mum van tijd behandeld en kan deze hopelijk snel tot een goed einde gebracht worden.