Dressed to kill met dikke buik

Zwanger, óf al bevallen en voed je zelf? Laat dan alles vallen en lees gauw verder! 

Nu de lieve Sint met zijn kornuiten weer richting de Spaanse zon is vertrokken, maakt heel Nederland zich massaal klaar voor de kerst. Overal waar de beste man zijn laatste pepernootjes heeft uitgedeeld, vindt de dag erna een soort interne verhuizing plaats; de uitgepakte cadeautjes en de chocolade letters krijgen gauw een plekje, om zo snel mogelijk die boom op te kunnen zetten zodat je er zo lang mogelijk profijt van hebt. Ook bij mij thuis werd een mooie boom gezet, en wel onder heerlijk fonetisch-Engels kerstgezang van mijn 7-jarige. 

Stiekem hou ik wel van alle opsmuk die er tegenwoordig bij hoort, en dan vooral de overdaad aan lampjes, glitters en versieringen. Bijna iedereen lijkt mee te doen, en tezamen zorgen we voor één groot winterwonderland. Prachtig versierde straten, winkels, etalages en restaurants, maar ook bij de mensen thuis branden er vrolijke lichtjes in deze donkere, koude maand. 

The little black dress

Het opdoffen van jezelf mag natuurlijk niet ontbreken in deze tijd. Kappers en beautysalons draaien overuren en de nagellakjes vliegen over de toonbanken. Ergens vind ik het prachtig als de mooie jurken en hoge hakken weer uit de kast mogen, maar wát trek je aan als je zwanger bent? Gelukkig heeft Gebe Maternity daar over nagedacht en naast alle fijne positiemode ook de nodige feestelijke kleding op de markt gebracht. Deze maand is al duur genoeg, dus het is fijn te weten dat de collectie zeer betaalbaar is. Omdat er de komende weken in mijn agenda genoeg gelegenheden staan om een mooie jurk te mogen dragen, heb ik echt even de tijd genomen om een goede keuze te maken. Er staat genoeg moois op de site om in te schitteren en ik heb zeker vijf mooie jurken virtueel in m’n mandje geknikkerd voor ik uiteindelijk tot één winnaar kwam. Ik ben voor dé klassieker gegaan: ‘the little black dress’. Nou ja, zo ‘little’ ben ik niet meer nu ik over de helft van mijn zwangerschap ben. Het welbekende zwarte jurkje misstaat niemand, zou in iedere dameskast moeten hangen en raakt nimmer uit de mode. 

Deze jurk biedt zoveel mogelijkheden

Ik koos deze jurk om een aantal redenen en als eerste viel mijn oog op de lange mouwen. Zoals bij de meeste kerstdiners ben ik ook in goed gezelschap en wordt er uitgebreid gekookt. Ook deze hobbykok staat graag in de keuken, een of ander jasje om blote armen te bedekken vind ik eigenlijk alles behalve handig dan. Leuk om mee binnen te komen maar later moet het ding uit en weg kunnen. Uiteraard telt ook de lengte van de jurk, de halslijn en de pasvorm mee. Deze mini-jurk is heel veelzijdig! Draag overdag met panty’s en laarzen, en ‘s avonds of met de feestdagen met drop earrings, een mooie clutchen hakken. Succes gegarandeerd! Het fijne is, dat ik, ondanks een groeiende buik, Bij Gebe Maternity mijn gewone maat kan aanhouden waardoor de kans groter is, dat het ook gelijk past. Wat mij echt over de streep trok, maar wat niet voor iedere moeder-in-spe mee zal tellen, is dat het stiekem ook een voedingsjurk is. Ik zeg stiekem omdat de ritsjes die er zitten, zo ingenieus zijn weggewerkt dat je ze niet ziet zitten. Nu ik nog niet op knappen sta kan ik de komende weken nog prima naar allerlei kerstdiners en oud & nieuwborrels (alleen zó jammer van de rode wijntjes). Na een fijne rustpauze kan ik gelukkig de jurk erna goed gebruiken als voedingsjurk. Nu draag ik op het werk voornamelijk zwart dus dat komt eigenlijk perfect uit. Bij een gewone jurk moet ik er niet aan denken om me er, telkens weer, uit te moeten worstelen voor het kolven of voeden maar dankzij de ritsen kan dat moeiteloos. 

Winactie

Ik mag van de lieve dames bij Gebe Maternity deze jurk ook cadeau geven. 
Wil jij, of een van je zwangere vriendinnen, ook schitteren in deze zwangerschapsjurk met de feestdagen? Of, wordt je héél gelukkig van de gedachte dat je toch feestelijk gekleed kunt gaan maar ook gemakkelijk kunt voeden (of afkolven als jij wél voor de wijntjes gaat)? En heb je maat M of L, laat dan een reactie achter. Ik hoor ook graag welke maat je dan zou willen hebben. 

Meer weten? 

Gebe Maternity bestaat als merk al 14 jaar, en het familiebedrijf achter het merk heeft al meer dan 30 jaar ervaring in productie van (zwangerschaps-) kleding. Ze hebben een jaar geleden een showroom geopend voor Europa in Nederland, hebben een e-commerce  platform gebematernity.nl en werken met onder andere Wehkamp, Zalando, Asos en Amazon samen.

7 thoughts on “Dressed to kill met dikke buik

  • Ooh heel leuk! 😀 Ik heb normaal gezien wel maat S maar misschien past een M wel beter nu met m’n zwangere buik? Als dat zo is maak ik graag kans. 😀

  • Wat een fijne actie!! Met mijn dikke buik( inmiddels echt wel Maatje L) heb ik heel mijn kast overhoop gehaald en alles wat nog paste(bar weinig) al gepast… Dit resulteerde in een huilbui en dan maar de keuze een foute oversized kersttrui van mijn man aan te doen. De gedachte om eindelijk weer eens chique gekleed te gaan is snel vervlogen….Ach ja, alles voor het goede doel en later kan ik er (vast wel????) om lachen..

    Je ziet er echt schitterend uit in de jurk en het maakt me een beetje jaloers!! Ik hoop dat ik net zo mag stralen als dat jij doet in deze fantastische outfit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.