TOP
Miskramen, Kinderwens en Zwangerschap

“De tweede echo……het verlossende woord”

Vandaan om 15.45 uur mochten we dan eindelijk weer naar de verloskundige. Mijn moeder was lief langs gekomen om voor de Muppets te zorgen zodat we niet met het hele gezin op pad hoefden. De uren ervoor gingen tergend langzaam en toen het eindelijk zover was, was ik inmiddels ook op van de zenuwen.

De verloskundige nam ons gelijk de echokamer in. Wel zo fijn, want aan dat eerste plichtmatige geleuter had ik echt even geen behoefte. Ik kreeg wat gel op de buik en ze zette de kop erop en ging op zoek. Daar was mijn baarmoeder al snel in beeld. Deze was duidelijk gegroeid. Dat had ik zelf ook al gemerkt doordat al mijn darmen omhoog waren gedrukt en ik wel vijf maanden zwanger leek. Op het scherm bleef het een zwart gat. De verloskundige dacht wel iets gezien te hebben en wilde het zekerheidshalve even met een inwendige echo checken. Voordat dat kan moet de blaas leeg zijn, dus moest ik eerst even naar het toilet. Daar brak ik al een beetje. Ik had er een naar voorgevoel over.

De verloskundige liet heel subtiel de probe (de inwendige echo staaf) naar binnen glijden en hervatte de zoektocht naar een klein mini mensje. Tien seconden lang hadden we nog hoop en toen kwam het finale woord: niets. Er zat geen vruchtje in de vruchtzak en gezien de termijnen en zwangerschapstesten ging deze er ook niet meer komen. De tranen stroomden over mijn wangen, maar ik kon geen woord uitbrengen. We werden naar haar spreekkamer gebracht waar ze de dienstdoende gynaecoloog belde. Mijn lichaam heeft namelijk nog niet door, dat het voorbij is en het zag er niet naar uit dat dit op korte termijn wel geregistreerd zou gaan worden. Er zal dus een miskraam opgewekt moeten worden. Ik hoorde haar gravida 5 zeggen en het voelde als een klap in het gezicht. Het was inderdaad alweer mijn vijfde zwangerschap.

Het is nu een paar uur verder en ik kan zeggen dat het gezien de omstandigheden aardig gaat met mij. Ik ben nog steeds intens verdrietig, maar hoef gelukkig niet meer zoveel te huilen. Ergens wist ik al dat dit zou gebeuren. Ik baal gewoon ontzettend ervan, dat mijn lichaam dit niet zelf kan oplossen en ik nog steeds stomme hormonen produceer. Ik baal ervan dat we weer tijd kwijt zijn en opnieuw moeten proberen. Ik baal ervan dat ik mezelf goed genoeg ken om te weten, dat ik elke volgende zwangerschap extra bezorgd zal zijn in die eerste weken. We hadden ons gewoon erg verheugd op een nieuw klein wondertje.

Morgen moet ik naar de gynaecoloog voor een plan van aanpak. Er is een kans van één op honderd, dat de verloskundige er naast zat, maar dat betwijfel ik. Wat er gaat gebeuren en hoe weet ik niet. Ik wacht het gewoon af.  Uiteraard laat ik wel nog weten wat er besloten wordt en hoe dat verlopen is uiteindelijk. Vanavond doe ik verder even niets dan op de bank hangen, een zak chips openen en een slechte film kijken.

 

«

»

14 COMMENTS
 • Wilmaaa

  4 jaar ago

  Ontzettend veel sterkte! Ik vind het zo rot voor je.. De hoop dat er toch een kindje is en de teleurstelling! Ik denk aan je en een dikke knuffel <3

 • Birgit

  4 jaar ago

  Oh nee 🙁 Ik had gisteren nog zo de hoop dat het goed zat, ook door dat je de wc-pot zo innig omhelst had 🙁

  Heel veel sterkte toegewenst en hopelijk mogen jullie alsnog snel een minimensje in jullie leven verwelkomen.

 • Saskia

  4 jaar ago

  Wat een rot nieuws. Heel veel sterkte de komende tijd.

 • Janske

  4 jaar ago

  heel veel sterkte meid…ik had het je zo gegund…hele dikke knuffel!

 • Liess

  4 jaar ago

  Heel vervelend dit.. vreselijk…. heel erg sterkte de aankomende tijd.

 • Ohnee meis wat vreselijk. Heel veel sterkte!!

 • Merel

  4 jaar ago

  Vind het zo rot, heb aan je gedacht vandaag en gehoopt op goed nieuws. Veel sterkte met de verwerking en natuurlijk de gang naar het ziekenhuis.
  Liefs

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte meis, ik vind het zo naar voor jullie! Ik wens jullie heel snel een goede zwangerschap. Sterkte en een dikke kus!

 • Linda

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte en een dikke knuffel X

 • Marijke

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte!
  Kus

 • Charlotte

  4 jaar ago

  Wat een tegenvaller, stiekem hoop je toch op goed nieuws… Hele dikke knuffel en heel veel sterkte!

 • Fleur

  4 jaar ago

  Wat een grote teleurstelling, had het zo gehoopt voor je. Veel sterkte!

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Ik vind het zo jammer voor jou.. Sterkte!

 • Tamara TS

  4 jaar ago

  Wat ontzettend jammer voor jullie. Heel veel sterkte!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
veertien maanden dreumes
Onze dreumes van 14 maanden. Wat kan ze al?

De tijd lijkt echt voorbij te vliegen. Kort geleden vierden ...

Close