Wat had mama dinsdagavond nou bij zich? Een kleurboek, maar dan net even wat anders.  De interesse van de kids (Lieke 6 jaar en Bram 4 jaar) was gewekt. Wat flauw was het dan ook dat er niet direct dinsdagavond nog even mee gespeeld mocht worden. De belofte werd gedaan dat woensdag uit school, na de lunch, er pas  gekleurd mocht worden. Wat kan een woensdagmorgen op school dan lang duren. Vol ongeduld kwamen ze thuis en werd mama nog even goed herinnerd aan de afspraak die de avond ervoor gemaakt was. Het verplichte broodje vooraf werd in record tijd opgegeten en eindelijk was het dan zover.

Het geduld werd beloond

Vol spanning werd gekeken naar wat er nou allemaal in de 3D kleurset van Tiger Tribe zat. Een kleurboek met stiften en een brilletje . Waar was dat brilletje nou voor? Giechelend werd de bril gepakt en opgezet. Dat was raar, ineens zag de kleurplaat er anders uit. Het leek wel of je erin kon kijken. Het 3d effect door middel van de bril werd ervaren. Vol enthousiasme werd er vervolgens, met de bril op, gekleurd. Ook door de kleine man, die normaal gesproken maar een paar tellen kleurt, wat krassen op het paper zet en dan zegt, ik ben klaar! Daar was nu geen sprake van. Met uiterste concentratie door beide kids en om en om werd er met de bril op gekleurd. Mama fungeerde af en toe als scheidsrechter, want tja de bril daar was er maar 1 van en daar draaide het natuurlijk om.

3D kleurset van Tiger Tribe

De 3D kleurset stimuleert het kleuren

Ook mama mocht even de 3D kleurset proberen. Erg leuk. Het geeft letterlijk en figuurlijk een andere dimensie aan kleuren. Naast natuurlijk het feit dat het dragen van een 3d bril tijdens het kleuren al hilariteit genoeg oplevert, gaf het ook daadwerkelijk een 3d effect aan de kleurplaat die gekleurd werd. Erg leuk en een uitkomst voor een kind dat normaal gesproken niet zo veel heeft met kleuren en knutselen en het maken van werkjes op school als een grote opgave ziet. Daar was nu totaal geen sprake van. Inmiddels zijn alle kleurplaten bijna gekleurd en zien wij zelfs dat het met steeds meer precisie gebeurd. Zelfs juf was het opgevallen dat er voortgang zat in het kleurwerk van onze jongste.

Compact en toch veel vermaak

In het doosje tref je dus een kleurboek, een 3d bril en viltstiften aan. Wij hadden de sci-fi fun 3D kleurset die zowel bij zoon als dochter in de smaak viel. De kleurplaat van het sneeuwmonster en de space shuttle waren favoriet. Het doosje heeft het formaat van een boek en is dus erg makkelijk mee te nemen. De eerste keer gingen we, zoals we normaal ook altijd doen, gezellig aan de grote keukentafel kleuren. Maar het formaat is ook prima om mee te nemen in de auto of de trein. De kids kunnen de set op schoot houden en dan vanuit het doosje kleuren. Het ligt vrij stabiel op de schoot, dus tijdens een lange rit, prima vermaak voor de kids. Ook hoef je er niet perse een extra tas voor mee te nemen. De 3D kleurset paste prima in de rugzak van onze 4 jarige en zelfs tijdens een restaurantbezoek in de handtas van mama.  En dat is dan niet eens zo’n groot uitgevallen handtas, waar je eigenlijk niets meer in kunt vinden. Kortom een leuke item om het kleuren voor de kids wat interessanter en uitdagender te maken en ook nog eens makkelijk mee te nemen en makkelijk in gebruik.  Ik zeg win-win. En nu Sinterklaas en Kerst weer voor de deur staan, een aanrader om op het verlanglijstje van de kids te zetten.

Geschreven door Jenneke

Lees ook: Rainbow dreams en fierce creatures van tiger tribe