Filmtip: Dora and the Lost City of Gold

Vandaag en morgen leven we in tropische temperaturen. Ik hoorde ook net dat vandaag een nieuw hitte record bereikt is. Wekenlang wilden we een zonnetje en dan is ie net even wat warmer en dan kunnen we er massaal niet meer tegen. Maar ja, wij zijn het ook niet gewend. Als ik tropisch weer zou willen dan zou ik wel een ontdekkingsreiziger worden. Toch? Neem bijvoorbeeld Dora. Ik hoor haar nooit klagen over de temperatuur. Haar enige ergernis in het leven is de vos Zwieber. Die probeert de hele tijd de spulletjes van Dora te stelen. Maar misschien ken je deze animatieserie helemaal nog niet? Ik licht je graag even in.

Wie is Dora?

Dora is een klein meisje, dat samen met haar aapje Boots op ontdekkingsreis gaat. Dit kan ze alleen doen met een beetje hulp van de kijker thuis. Die moet haar af en toe helpen de juiste weg te vinden. Ondertussen leren Dora en de kijker alles over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud. Maar ook komen er wat Engelse woorden aan bod. Zo kan de kleine kijker beetje bij beetje wat van de Engelse taal leren. In de Amerikaanse versie leert men de Spaanse taal.

Dora and the Lost City of Gold
L-R, Madeleine Madden, Isabela Moner, Jeff Wahlberg and Nicholas Coombe star in Paramount Pictures’ “DORA AND THE LOST CITY OF GOLD.”

Nu ook een film van Dora

Over twee weekjes maakt Dora haar debuut in de bioscoop in Dora and the Lost City of Gold, maar dan niet als animatiefilm. Ze is dan in een real life jasje gestoken. Volgens mijn filmbronnen is het het verhaal als volgt:

Dora (Isabela Moner) heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een geheimzinnige jungle-bewoner (Eugenio Derbez), en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Dora and the Lost City of Gold
L-R, Eugenio Derbez, Nicholas Coombe, Jeffrey Wahlberg, Madeleine Madden and Isabela Moner star in Paramount Pictures’ “DORA AND THE LOST CITY OF GOLD.”

Ik heb de film zelf nog niet gezien, het draait immers nog niet, maar van de trailer werd ik wel enthousiast. Ik zag leuke grapjes voorbij komen. En ik houd wel van het idee van een stoer meisje, die haar draai moet vinden in de moderne wereld.

11 thoughts on “Filmtip: Dora and the Lost City of Gold

 • Oh eindeloos met de kinderen gekeken. De animatieserie dan. Rugzak rugzak… rugzak rugzak. De rugzak heeft gelukkig van alles bij zich om elk avontuur te kunnen redden. Alles wat je nodig hebt. Kinderen helpen kiezen. En dan lukt het avontuur.
  Ik zou graag met de jongste naar de echte film willen van Dora. Leuk.

 • Henk Meinderts says:

  Waarschijnlijk verklaren jullie mij voor gek maar ik ben 62 en vind Dora geweldig. Vaak gezien omdat ik 2 dochters heb en ik zou graag deze remake gaan zien met mijn meiden. Het belangrijkste in de rugzak is natuurlijk de map zodat ze altijd de weg konden vinden en verder kwam er van alles uit wat ze nodig had…touwen …ladders enz enz.

 • elisabeth maria martina says:

  Rugzak is de paarse tas van Dora. Als Dora “Rugzak!” roept, hoor je dit liedje: “Rugzak Rugzak, Rugzak Rugzak, mooie dingen gekke dingen rood of geel of blauw. Alles wat je nodig hebt en alles is voor jou! Rugzak Rugzak, Rugzak Rugzak Yeah!!”
  mijn kleindochter is haar grootste fan

 • Claudia Diependaal says:

  Ik vergeet de rugzak in mijn enthousiasme! Een kaart, verrekijker, foto apparaat, er zitten ook altojd spullen in om de aflevering tot een goed einde te brengen. Wat ze dus op de specifieke expeditie nodig is!

 • Ingrid langstraat says:

  Wat een leuke film lijkt ons dit. Mijn zoontje van 11 keek altijd heel graag Dora en nu is het weer leuk voor de kleinste 2. We hebben er ook boekjes van, ze leren meteen wat Engelse woorden van Dora.
  In de rugzak zit van alles wat Dora nodig heeft tijdens haar avonturen .Het leuke is dat de kinderen moeten raden uit 3 voorwerpen welke zij nodig heeft. In het liedje zeggen ze :
  Mooie dingen, gekke dingen!
  Rood, of geel, of blauw!!
  Ik heb alles wat je nodig hebt!
  En alles is voor jou!!

  Het kan werkelijk alles zijn:-)
  Ik zou mijn kids graag verrassen met zo’n magische rugzak en film!

 • De rugzak kan Dora helpen. De rugzak kan praten en geeft Dora een aantal opties wat in haar tas zit wat Dora kan gebruiken. We doen graag weer mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.