Vandaag en morgen leven we in tropische temperaturen. Ik hoorde ook net dat vandaag een nieuw hitte record bereikt is. Wekenlang wilden we een zonnetje en dan is ie net even wat warmer en dan kunnen we er massaal niet meer tegen. Maar ja, wij zijn het ook niet gewend. Als ik tropisch weer zou willen dan zou ik wel een ontdekkingsreiziger worden. Toch? Neem bijvoorbeeld Dora. Ik hoor haar nooit klagen over de temperatuur. Haar enige ergernis in het leven is de vos Zwieber. Die probeert de hele tijd de spulletjes van Dora te stelen. Maar misschien ken je deze animatieserie helemaal nog niet? Ik licht je graag even in.

Wie is Dora?

Dora is een klein meisje, dat samen met haar aapje Boots op ontdekkingsreis gaat. Dit kan ze alleen doen met een beetje hulp van de kijker thuis. Die moet haar af en toe helpen de juiste weg te vinden. Ondertussen leren Dora en de kijker alles over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud. Maar ook komen er wat Engelse woorden aan bod. Zo kan de kleine kijker beetje bij beetje wat van de Engelse taal leren. In de Amerikaanse versie leert men de Spaanse taal.

Dora and the Lost City of Gold
L-R, Madeleine Madden, Isabela Moner, Jeff Wahlberg and Nicholas Coombe star in Paramount Pictures’ “DORA AND THE LOST CITY OF GOLD.”

Nu ook een film van Dora

Over twee weekjes maakt Dora haar debuut in de bioscoop in Dora and the Lost City of Gold, maar dan niet als animatiefilm. Ze is dan in een real life jasje gestoken. Volgens mijn filmbronnen is het het verhaal als volgt:

Dora (Isabela Moner) heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een geheimzinnige jungle-bewoner (Eugenio Derbez), en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Dora and the Lost City of Gold
L-R, Eugenio Derbez, Nicholas Coombe, Jeffrey Wahlberg, Madeleine Madden and Isabela Moner star in Paramount Pictures’ “DORA AND THE LOST CITY OF GOLD.”

Ik heb de film zelf nog niet gezien, het draait immers nog niet, maar van de trailer werd ik wel enthousiast. Ik zag leuke grapjes voorbij komen. En ik houd wel van het idee van een stoer meisje, die haar draai moet vinden in de moderne wereld.