Ken je dat? Dat je allemaal argumenten hebt om iets niet te kopen, terwijl deze allemaal gemakkelijk weg te wuiven zijn met een simpele oplossing? Ik heb bijvoorbeeld in mijn studententijd alleen maar op oude barrels gereden, omdat ik gewoon het geld niet had om elke keer een (dure) nieuwe fiets te kopen. Terwijl ik eigenlijk heel simpel dit met hulp van Centraal Beheer ook anders had kunnen oplossen en ik wel een deugdelijk vervoersmiddel had durven aan te schaffen. Het was pas van de week dat ik me daar echt goed bewust van werd.

Parkeerstress
Eergisteren was het echt een stralende dag. In ieder geval geen dag om thuis te blijven zitten, dus hebben we de boel ingepakt en zijn we naar het grote speelpark gegaan. Aangezien dit niet echt op loopafstand was, moesten we de auto nemen. De jongste kan namelijk nog niet goed zitten, dus mee op de fiets is geen optie. Eenmaal bij het park aangekomen had ik gelijk een baalmomentje. Natuurlijk was er geen plekje voor mijn auto te vinden, want ik was niet de enige die er met de kids op uit ging die dag. Na, wat voelde als uren, rondjes te hebben gereden vonden we gelukkig een parkeerplek. We moesten alleen wel nog een flink stuk wandelen.

Mijn zorgen
Bij de ingang van het park werd het me weer duidelijk dat ik misschien gewoon niet altijd de auto moet pakken. Er was namelijk genoeg plek voor (bak)fietsen en bolderkarren en dergelijke. Een hele duidelijke hint dus. Het is niet dat ik er nooit eerder over nagedacht had om een bakfiets te kopen, maar er zijn altijd wel een paar bezwaren te vinden. Het grootste argument is natuurlijk dat het klauwen vol geld kost. Het is een ware investering om je kinderen op die manier te kunnen vervoeren. En al helemaal als je ook nog eens een elektrische variant wil. En net als ik dan bijna besloten heb om er eentje aan te schaffen, is er weer een inbraakgolf bij mij in de buurt en dan durf ik niet zoveel geld ervoor neer te leggen. Maar het is niet alleen de diefstal waar ik bang voor ben, het zijn ook de andere kosten zoals onderhoud en schade. Het is vooral daarom dat er dus nog geen bakfiets in de tuin staat.

Zo simpel kan het zijn
Ik vertelde over mijn bezwaren aan een vriendin van mij en zij wuifde deze meteen weg. Ze had namelijk de oplossing voor mijn zorgen en eigenlijk is het zelfs een beetje jammer dat ik er niet zelf aan heb gedacht. Je kan een bakfiets, net als een auto, natuurlijk gewoon verzekeren! Dus als je een dure Babboe wil aanschaffen, kan je deze verzekeren tegen diefstal en schade door simpelweg er een goede fietsverzekering voor af te sluiten. Dit kan je onder andere doen bij Centraal Beheer. Bij mij zou dat in ieder geval een hoop zorgen schelen. Het enige wat me nu nog tegenhoudt is het geld om de aankoop te kunnen doen. Dat wordt sparen de komende tijd!