Soms moet het praktisch zijn, soms mag het stijlvol. Mama’s zijn het gewend lichaamssappen te pas en te onpas over zich heen te krijgen. Daarom bouw je als mama best een kast van stijlvolle, maar praktische outfits. Het doel is een mooie balans tussen functioneel en modieus. Lees hier welke items je niet wilt missen.

Vuile kleding

Helaas maar waar, je hebt kledij nodig die je gemakkelijk kan uitwassen. Denk aan T-shirts, jeansbroeken, en allesbehalve wit. Vuile kleding is kleding die makkelijk aan en uit gaat, en die je eenvoudig kan vervangen in je outfit. Zo kan je altijd propere kledij op zak hebben en gemakkelijk wisselen in geval van nood zonder dat je outfit daar onder lijdt. Denk bijvoorbeeld ook aan sportbeha’s met een rits langs de voorkant, of voedingsbeha’s die speciaal gemaakt zijn voor comfort en omgaan met de gevoelige borsten van een kersverse mama.

Sport en comfort

Mama’s zijn in de weer, en alles moet zo functioneel, praktisch en sportief mogelijk zijn. Investeer daarom zeker in kwaliteitsvolle schoenen voor dames, zoals sneakers, regenlaarzen en misschien zelfs loopschoenen. Behalve je kindje moet jij ook denken aan jezelf en je lijf, en je wilt niet dat je mooie schoenen ten onder gaan aan de nevenschade van het ouderschap. Af en toe wil je je natuurlijk eens opkleden, maar ook dat moet vlot verlopen. Overweeg daarom een simpele, zwarte, elegante hak aan te kopen. Die kan je onder een jeans doen en plots lijkt het alsof je iets meer moeite in je outfit stak dan dat je effectief hebt gedaan. 

Comfort is altijd key, dus zorg zeker voor de juiste lingerie. Alles vertrekt vanuit hoe aangenaam jouw ondergoed aanvoelt. Het kan je niet alleen meer zelfvertrouwen geven, maar ook delen van jezelf verdoezelen die je niet aan iedereen wilt vrijgeven.

Aimabele accessoires

Nogmaals, als mama wil je dat alles zo gemakkelijk mogelijk loopt. Kies dus voor accessoires die efficiënt zijn. Denk aan een meeneem make-up tasje, waarmee je je snel kan opfrissen waar je ook bent. 

Vergeet een grote handtas, ga voor een functionele crossbody tas. Die kan je makkelijk over je schouders gooien en heeft al je persoonlijke essentials. Steek hier je telefoon in, portefeuille, lippenbalsem, haarrekkers of spelden, enzovoort. Je moet hem niet dragen of vasthouden en bent altijd snel aan je nodige spullen. Daarbij bespaart een crossbody tas heel wat ruimte. Je hebt hem gewoon altijd om!