Willen we niet allemaal fantastisch ruiken? Als het op het kopen van een nieuw parfum aankomt, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen parfum en eau de toilette. Beide soorten parfums geven een heerlijke geur die je zelfvertrouwen binnen no-time een boost kunnen geven. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee waarvan je op de hoogte moet zijn voor je een aankoop doet. We vertellen het je graag hieronder!

Verschil in concentratie 

Het belangrijkste verschil tussen parfum en eau de toilette is de concentratie van de geurolie in het product. Parfum heeft namelijk de hoogste concentratie geurolie, wat betekent dat het het langst op je huid blijft zitten. Eau de toilette heeft een lagere concentratie geurolie, dus blijft het minder lang zitten. Maar eau de toilette is meestal goedkoper dan parfum, dus het is een goede optie als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie. En wist je dat parfum een grotere concentratie aromatische bestanddelen bevat dan eau de toilette? Dit is dan ook meteen de reden waarom parfum langer meegaat én natuurlijk duurder is. Zo bevat eau de toilette 5-15% aromatische bestanddelen en parfum 20-30%. 

Type geur

Als je beslist welk type parfum je wilt kopen, moet je ook bedenken welk type geur je graag wilt hebben. Als je van sterke, overweldigende geuren houdt, dan is parfum waarschijnlijk een betere optie voor jou. Heb je liever lichtere geuren die subtieler zijn, dan is eau de toilette misschien een betere keuze. Er wordt gezegd dat eau de toilette vaak beter geschikt is om overdag te dragen, terwijl parfum meer geschikt is voor ’s avonds of voor speciale gelegenheden. Uiteindelijk spray je het zelf op je lichaam, dus kies wat het beste voor jou voelt! 

Voordelen gebruik elk soort parfum

Of je nu kiest voor parfum of eau de toilette, beide hebben veel voordelen. Zo kun je je niet alleen zelfverzekerder en aantrekkelijker voelen, maar het ook de perfecte manier zijn om je persoonlijkheid naar voren te laten komen. Met het toevoegen van een geur kun je binnen no-time je lichaamsgeur maskeren en je heerlijk laten ruiken. Gelukkig zijn er zóveel verschillende geuren verkrijgbaar dat er voor iedereen wel een geschikte geur te vinden is. Wees dus niet bang om te experimenteren tot je een parfum of eau de toilette vindt waar je gelukkig van wordt!