Weet je wat ik zo leuk vind aan de periode na de zwangerschap? Naast het feit dat er natuurlijk een kindje geboren is en je gezin verrijkt is. Waar ik ook echt zo blij van word, is mijn lichaam. Sowieso omdat ik het dan niet meer hoef te delen met een baby, maar ook omdat ik het stiekem dan gewoon prachtig vind. En dat allemaal door de borstvoeding. Niet alleen verbrand ik enorm veel calorieën door de melkproductie waardoor mijn lichaam nog nooit zo slank is geweest. Maar ook mijn borsten zijn gewoonweg geweldig. Na de vorige bevalling wilde ik manlief nog vragen om een foto van de boobs te maken. Ik had namelijk mijn ultieme favoriete grootte bereikt. Helaas is het er niet van gekomen, maar we hebben natuurlijk nog een kans. En waarom wil ik daar een foto van? Simpel. Ik overweeg wel eens een borstvergroting te doen.

Ik doe het voor mijzelf

Van manlief hoef ik niet te veranderen. Hij vindt mij altijd prachtig en zou nooit iets negatiefs over mijn voorgevel zeggen. Ik zelf ben gewoon niet zo happy met mijn borsten. Eerlijk is eerlijk, na drie langdurige periodes van borstvoeding waren mijn melkdames geslonken naar tienerproporties. Oké, ik hoefde nog geen AA bh’s te kopen, maar ik denk dat dat voornamelijk kwam door de omvang van mijn borstkas. Die is helaas niet vergelijkbaar met die van een tiener. Ik vrees dat mijn vierde periode van borstvoeding nog meer effect gaat hebben op mijn voorgevel, dus denk ik wel eens over een chirurgische correctie.

Ik zeg win – win!

Ik vind het idee ook wel eng. Je hoort wel eens van die verhalen over lekkende implantaten of verminkte borsten. Je schijnt de operatie voor minder geld in het buitenland te kunnen doen, maar dan brengt het wel weer meer risico’s met zich mee. Nee, als ik het doe, dan zal het bij een gerenommeerd en erkend Nederlands bedrijf zijn, zoals Kliniek Veldhoven. Daar werken chirurgen die lid zijn van de NVPC en gespecialiseerd zijn in borstcorrecties. Een fijn vertrouwd gevoel dus. En als het enigszins kan, zal de opvulling van de borsten gebeuren met mijn eigen lichaamsvet in plaats van siliconen. Maar voordat het zo ver is, zal er nog flink gespaard moeten worden. En eerst mag ik nog genieten van de natuurlijke borstvergroting wat melkproductie heet. Wat kijk ik uit naar ons kleine wondertje en mijn kraam mama lichaam.