Als de oudste twee meisjes op Engels voor Bengels Summer Camp zijn en de jongste twee het kinderdagverblijf onveilig maken, is het voor even fijn om een dagje weg te kunnen met andere dames. En dan onder het genot van een hapje en een drankje over de Amsterdamse grachten te varen terwijl je meer leert over de wijn en droomt over slapen op fluffy kussen en anderen ondertussen neuriënd een liedje proberen uit te beelden. Klinkt heerlijk vaag allemaal he? Maar dat was het niet! Ik was gewoon even er op uit met wat bloggerdames en we kregen meer te horen over enkele producten. Vaar je mee?

Het Emma kussen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wat ik persoonlijk altijd een nadeel van het hoofdkussen vind, is dat deze uiteindelijk altijd ranzig er uit komt te zien. Je krijgt dan het gevoel alsof je elke nacht kwijlend licht te slapen. Van de schoonheidsspecialist heb ik begrepen dat je huid er ook niet frisser door wordt. Je kan het natuurlijk oplossen door een extra hoeslaken er om heen, maar voor mijn gevoel is dat een schijn van hygiëne. Toen de lieftallige dame van Emma, van de matrassen, begon te vertellen over de microfiber kussen, maakte mijn hart een klein sprongetje. Een kussen dat volledig, dus ook de inhoud, in de was kan? Wow!!! En ook nog eens gewoon op 60 graden! Wat ook wel bijzonder is, is dat er eigenlijk twee kussen in de hoes zitten. Zo kan jezelf bepalen op welke dikte je wil slapen. De genoemde microfibers zorgen er weer voor dat je altijd koel en verfrist erbij ligt. Het zou dan ook geschikt zijn voor zowel de winter- als zomermaanden.

Mijn ervaring met de Emma Microfiber Kussen

Natuurlijk wilde ik de microfiberkussen zelf proberen en dat heb ik de afgelopen week dan ook gedaan. Ik weet nooit zo goed wat mijn ideale slaapplek voor mijn hoofd is qua dikte en zachtheid. Het was daarom ook wel even wennen om zo weg te zakken in het kussen. Ik heb eerst liggen woelen voor een paar minuten en was toen vertrokken. En niet zo’n klein beetje ook! Ik heb in tijden niet zo diep geslapen als afgelopen week. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar wat was het heerlijk! Als dit het effect van een simpele kussen is, kan ik niet wachten om ooit de matrassen te mogen proberen.

Wild Pig Wijnen

Terwijl ik zat te dromen over mijn nachtrust van later die avond, werden we geherintroduceerd in de wondere wereld van de wijn. En om precies te zijn, die van Wild Pig. Waarschijnlijk heb je ze wel eens in de supermarkt zien staan? Op de blogboot kregen we een speedcursus in de achtergrond en ontwikkelingen van deze wijn. Wild Pi gaat namelijk ook met haar tijd mee. Zo zijn de flessen tegenwoordig 410 gram in plaats van 500 gram (minder materiaal dus nodig en er hoeft er minder gewicht over de weg, dus ook weer minder CO2 uitstoot.). Geen zorgen, de inhoud is wel hetzelfde gebleven. De wijn an sich komt van een van meest toonaangevende huizen in de Rhône en de Languedoc, Wijnhuis Gabriel Meffre, en bestaat sinds 1997. De meeste mnsen kennen het vooral door het op de fles afgebeelde zwijn. Ze hebben hiervoor destijds gekozen, omdat de wijngaarden elke dag bezocht werden door deze dieren. Sterker nog, de vrouwelijke wijnmaker achter Wild Pig had zelf ook een zwijn, die ze Greta noemde. Een leuk feitje achter deze wijnen toch?

Het gaat om het gevoel en de ervaring

Terwijl op de boot de verschillende wijntjes mochten proeven, werden we “aan het werk” gezet. De dame van Wild Pig wilden dat we nadachten over wat we eigenlijk exact aan het drinken waren. En dan moet je niet denken over een ronde smaak met robuuste afdronk, wat dat ook mag betekenen, maar meer wat er bij het nemen van een slok door je hoofd gaat. Zo blijft de wijn je beter bij. Het deed mij denken aan muziek. Als je een bepaald nummer hoort associeer je dat ook vaak met een moment of een gevoel. Wild Pig wil dat ook voor haar wijnen. Denk dus bij een volgende keer als je een slok neemt even na wat je droomt op dat moment en wat je voelt. Wellicht dat je de keren daarna datzelfde gevoel weer kan ervaren.

Wat de middag ons verder bracht

Starboard

Zo’n rondvaart Amsterdam is toch wel een bijzondere ervaring. Het was oprecht jammer, dat de boottocht op een gegeven moment ten einde kwam. Gelukkig had ik er dusdanig de smaak van te pakken, dat ik binnenkort met het hele gezin de jongens van Starboard een bezoekje ga brengen. Wat een heerlijk idee om met manlief en de kids door de Amsterdamse grachten rond te varen. Ik zal hier dan ook een uitgebreid verslag over doen, dus wordt vervolgd!

Het spel Hint van Asmodee

Na het genot van een wijntje was het tijd voor een spelletje. Onze tourleidster Marguerita had het spel Hint meegenomen. Dit is het nieuwe partyspel om in teams tegen elkaar te spelen. Aangezien ik daar binnenkort een uitgebreidere review en winactie over zal doen, vertel ik nu niet veel meer dan dat het gegarandeerd hard lachen is en het fanatieke in je naar boven wordt gehaald. Ook dit wordt vervolgd dus!