Als ik één ding de aflopen tijd geleerd had, dan is het wel dat een goede nachtrust ontzettend belangrijk is voor lichaam én geest. Ik ben blij dat het tijdperk van de dagelijks gebroken nachten een beetje achter de rug lijkt te zijn. Begrijp me niet verkeerd, met vier kinderen is er bijna altijd wel eentje wakker in de nacht. Maar het is niet meer dagelijks en zeker niet meer meerdere keren per nacht. Dat brak ons wel een beetje op om eerlijk te zijn. Maar ook de kussens waar wij op sliepen. Ik merkte pas hoeveel invloed dat onze nachtrust heeft gehad tot we een tijdje op onze nieuwe Emma kussens geslapen hebben. Wat een verschil! We hebben twee verschillende in huis, want manlief en ik slapen niet hetzelfde. Hij is een zijslaper en ik lig op mijn buik. Welk kussen je wanneer moet hebben? Dat leg ik je graag uit.

Het Emma kussen voor de zijslaper

Manlief heeft al heel wat kussens geprobeerd, maar eigenlijk belandden ze allemaal in de kast. Hij is zeer kieskeurig als het om de slaapplek voor zijn hoofd gaat. Het mag niet te hard, maar ook niet te zacht zijn. Het moet voldoende steun geven aan zijn nek en hoofd. Het kussen moet goed ademend zijn en stevig aanvoelen. Aldus manlief. Het Emma kussen lijkt wel aan zijn verwachtingen te voldoen, want hij ligt er nog steeds op. Misschien zijn het de verschillende lagen, misschien is het de vulling an sich. Hoe dan ook, manlief is tevreden.

Het kussen is opgebouwd uit meerdere lagen van drukverlagende materialen met een goed aanpassingsvermogen, zodat je in elke slaaphouding lekker slaapt.

Het Microfiber kussen

Ik slaap op een andere kussen dan manlief. Mijn hoofd leg ik te rusten op een microvezel kussen. En ook ik slaap er heerlijk op! Als ik slaap dan, want dat is nog wel een dingetje. Het ligt in ieder geval niet aan mijn kussen. Ik slaap inmiddels al drie maanden (meestal op mijn rug of buik) op mijn Emma en ik merk dat ik minder last heb van mijn nek. Het is zelfs zo erg, dat als ik een nachtje ergens anders heb door gebracht en op een ander kussen heb gelegen, ik dat gelijk voel. Ik ga dus serieus voortaan mijn eigen kussen meenemen. Maar het allermooiste aan de microfiber vind ik nog altijd dat het volledig in de was mag! Dat vind ik toch zo’n heerlijk fris idee.

De speciale micro-elastische vezels laten dit kussen goed ventileren om je lekker warm te houden in de winter, terwijl het in de zomer lekker verkoelt en luchtig blijft.

Manlief heeft dus toch weer gelijk. Een goede nachtrust begint bij een goed kussen. En als je deze eenmaal gevonden hebt, zal geen ander meer echt fijn liggen. Je leest het al, wij zijn erg blij met onze kussens van Emma.