Nog een paar uurtjes en dan knallen we het nieuwe jaar in. Tijd om dus even stil te staan bij het bijna oude jaar. Ik zat al helemaal te bedenken waar ik overal bij stil moest staan. Welke mooie dingen en welke vervelende dingen gebeurd waren. En als ik dan zo terug kijk, dan kan ik zeggen dat het ergens gewoon een prima jaar is geweest. Toch zal ik traditiegetrouw wat opmerkelijke dingen uitlichten.

Een beetje verdriet

Het jaar begon iets minder goed. In januari hebben we namelijk afscheid moeten nemen van Mirthe, de dochter van Sarah en Matthijs. We denken nog vaak aan dat lieve meisje. Maar ook zeker aan haar ouders, die nu allemaal eerste momenten meemaken zonder haar. Recent de eerste Kerst en vandaag de eerste jaarwisseling. En natuurlijk zeer binnenkort de eerste keer een heel jaar zonder…

Ik denk dat dit wel het meest verdrietige was van het afgelopen jaar. Het was verder best vrij normaal (voor zo ver dat kan). Geen heftige ingrepen, geen ziekenhuisopnames, geen onverwachte misere. Kortom, het jaar is voorbij gevlogen.

De hoogtepunten

Het was een bijzonder positief jaar met vele mooie momenten. Denk aan de media aandacht voor alles rondom Noor en mijn TikTok. Komende januari komt het online interview met de Libelle in het tijdschrift en daar is een heuse fotoshoot voor geweest. Ben zeer benieuwd hoe op het artikel gereageerd zal worden. Wel is er, naar aanleiding van de online variant, contact met mij opgenomen door enkele artsen. In april zal er hoogstwaarschijnlijk een congres voor verstandelijk gehandicapten artsen (ja, deze specialisatie bestaat echt) plaats vinden en ik ben uitgenodigd om daar aan deel te nemen als welbespraakte ervaringsdeskundige. Dat vind ik oprecht zo’n ongelofelijke eer!!! Hopelijk gaat het door!

Verder was 2023 het jaar waarin we eindelijk de WLZ indicatie voor Noor kregen. Het had wat werk gekost, maar dan heb je ook wel wat. Eindelijk een positief besluit wat enorm veel jaarlijks gedoe met de gemeente scheelt. En vooral ook fijn om onze hulp een normaal salaris te kunnen betalen. Daarom was dit toch wel een hoogtepuntje.

Waar ik ook met veel liefde naar terugkijk was onze vakantie in Zuid-Tirol. Dit was zo’n onwijs heerlijke week. Eentje die mij lang bij zal blijven. En dat is natuurlijk niet omdat het mogelijk was gemaakt door Roter Hahn. Nee, het was echt heel gezellig met elkaar. Zuid-Tirol is ontzettend mooi en de moeite waard om eens te bezoeken. Wij hopen zelf ooit weer terug te kunnen gaan.

Een andere vakantie om op terug te kijken was het lange weekend Europapark. Dit was de eerste echte persreis naar het buitenland met de kinderen. Ze hebben het er nog steeds over en hopen komende mei weer te mogen. De plannen zijn in ieder geval al gesmeed wat betreft de attracties waar ze in willen gaan. En het zwembad natuurlijk. Dat was ook een waar Walhalla voor ze. Duimen dus dat we, als gezin, dit nogmaals mogen ervaren.

Genoeg mooie uitjes gehad het afgelopen jaar. Nu de jongste wat ouder is, kan dat ook allemaal wat makkelijker. En nu ze goed zindelijk is al helemaal! Ook Noor lijkt op haar manier wat makkelijker te zijn. Alhoewel ze gisteren wel alle billendoekjes te pakken had en soort van verslonden had. Het is een mijlpaal weer, maar toch weer ook een aandachtspuntje voor ons. Alles moet hoger weggelegd worden!

https://www.tiktok.com/@meervanmir.eu/video/7318707395125988640?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7214943423711151621

Dankbaar

Als ik zo terug kijk op 2023 zie ik vooral mijn gezin. Af en toe is het allemaal zeer vermoeiend (het woord MOE zit niet voor niets in MOEder), maar het is het allemaal oh zo waard. Ik ben dol op mijn draakjes en manlief. Dankbaar dat ik ze in mijn leven heb en ze van mij een beter persoon hebben gemaakt. Ik leer mijzelf elke dag beter kennen als ik door hun ogen naar mijzelf kijk. De term onvoorwaardelijke liefde ken je pas echt als je kinderen in je leven hebt (vind ik). Ook manlief krijgt extra aandacht vandaag. Lief, dank je dat je mij door alles steunt en je zoveel liefde geeft. Ik mopper soms wel, maar je bent echt mijn liefde én mijn maatje.

Verder wil ik ook nog even stilstaan bij mijn lieve (schoon)familie die ook onderdeel van ons leven zijn. Dank voor alle gezelligheid en knuffels afgelopen jaar. Hetzelfde geldt voor mijn vrienden. Zonder jullie had ik geheid wat minder gelachen in 2023. Dank voor het er zijn!

En als laatste wil ik mijn lezers bedanken. Fijn dat er nog altijd een groep mensen is, die mee wil kijken in ons leventje en trouw mijn artikel leest. Dat maakt het voor mij mogelijk om nog meer leuke uitjes te doen en winacties op touw te zetten. Dank je, dat je MeerVanMir volgt.