Zal ik je wat vertellen Nu de jongste één jaar is geworden, is de babytijd echt voorbij. Alle spulletjes voor het eerste jaar ben ik dan ook al een beetje aan het uitzoeken gegaan en het huis uit aan het werken. Recentelijk is de box ook al weg gedaan. Het is voor het eerst in al die tijd, dat we in dit huis wonen, dat er geen kinderbox meer in de woonkamer staat! Heel vreemd voelt dat. Ik had ergens verwacht dat deze nog wel even gebruikt zou worden, maar de dreumes wil er absoluut niet in. De laatste werd de box dan ook meer als opslagplaats gebruikt, dus werd het de hoogste tijd om vaarwel te zeggen. En dat scheelt toch een ruimte! Alleen een beetje jammer van het zichtbare kleurverschil op de muur nu.

Als je de kamer verandert

Het liefst zou ik gewoon eens in de zoveel tijd de hele boel willen omgooien hier in huis. Even wat verandering doet een mens goed. Maar als je meubels al de hele tijd op dezelfde plek hebben gestaan, laat het wat afdrukken achter. Dit komt vaak door lichtinval en vuil. Je hoeft er niet eens een roker voor in huis te hebben. Onze vorige bewoners hadden bijvoorbeeld een flinke kast in de woonkamer staan. Toen deze weg was, was de vloer op die plek een stuk lichter dan de rest van de vloer. Ik was bang dat het permanent zou zijn, maar gelukkig kleurde het bij. Dit geldt vaak niet voor kleurverschillen op de muur. Maar dat is natuurlijk een stuk makkelijker te verhelpen. Kwestie van een likje verf, toch?

Er is zoveel verf

Even serieus hoor, maar waarom zijn er zoveel soorten verf beschikbaar? Ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Ik heb soms echt geen enkel benul welke verf wat op waar moet. Nou ja, lak gaat op hout dacht ik. Zo ver kom ik nog. Maar dan waterverf, latex, muurverf en weet ik wat nog meer … help! Gelukkig zijn er zo nu en dan handige websites waar alle bijzonderheden van het product bijgeschreven staat. Als ik bijvoorbeeld bij Sigma verf kijk, zie ik in één oogopslag wat voor binnen en wat voor buiten is. Super handig voor dames (en heren) zoals ik! Je krijgt er haast zin door om te gaan schilderen. Bijna dan! Daar is het kleurverschil nu nog te weinig voor. Deze mama is soms liever lui dan moe.