Bekijk hier de ideeën voor een persoonlijk kerstkado. Wie wil er immers niet iets krijgen waar je in januari nog blij mee bent? Terwijl de kerstspullen al naar zolder gaan, staat dan die leuke en persoonlijke foto nog te pronken. Lees verder over de mogelijkheden om tegen een lage prijs een echt leuk geschenk te geven.

Er zijn meer foto’s dan vroeger

Vroeger werden foto’s bewuster gemaakt, want er nam altijd wel iemand een camera mee. Vandaag de dag hebben we allemaal smartphones, dus wordt er volop geschoten. En helaas doet vervolgens iedereen te weinig met de opnames. Het wordt misschien op de socials, zoals Instagram, gepost maar het merendeel staat zomaar in een bestand. Terwijl vroeger juist de foto’s in een album werden geplakt. Er werden dus destijds wel minder foto’s gemaakt, maar er werd meer mee gedaan. Maar als je op zoek bent naar dat originele kerstkado kan zo’n bomvol foto archief handig zijn.

Online zijn er voorbeelden genoeg te zien

Vroeger waren er geen andere mogelijkheden dan een foto in een lijstje doen of in een album plakken. De afdruk was altijd op papier. Het betrof ook speciaal fotopapier. Vandaag de dag kunnen ze op alles een foto uitbeelden. Zelfs een vrachtwagen met een foto erop van het product wat erin zit is niets bijzonders meer. Ondertussen is het oude wel gebleven, er zijn prachtige mogelijkheden om foto’s af te drukken op papier. Hoe blij zal iemand zijn als hij of zij onder de kerstboom een kalender aantreft en bij iedere maand een vakantiefoto van hem of haar? Misschien mag dat zelfs een verjaardagskalender zijn, want die gaan langer dan één jaar mee. Dit voorbeeld is dan nog een foto op papier, maar er zijn meer technieken.

Puzzels, muismatjes, koffiemokken, T-shirts en wat nog meer

Een foto van de ontvanger van het kerstkado, maakt het altijd tot een persoonlijk geschenk. Vergeet niet dat een foto van een huisdier ontzettend leuk is, of van een kind. Met zoiets als een kalender is daarmee te spelen omdat het uit twaalf foto’s bestaat. Maar bij veel geschenken kan het maar één foto zijn. Bedenk dus van te voren, waar maak je hem of haar blij mee? Een foto van zijn of haar motor wat dan een legpuzzel is? Een foto van de kat op een koffiemok? Het is flink wat stof tot nadenken, welk tafereel op wat geprint. Maar daarna kom je wel met een geschenk aanzetten waar diegene echt blij mee is, en zal blijven. Wat rest is opletten of het past. Een overzichtsfoto, bijvoorbeeld een landschap met het persoon ervoor, kun je niet klein wegzetten. Als je een foto voor op een koffiemok zoekt kan die foto niet, maar wel een portretfoto. Mocht je niet kunnen kiezen omdat bij de ontvanger meerdere dingen passen, het album bestaat nog. Evenals de kalender is een boekje met afdrukken te bestellen. Daar kunnen eventueel wat teksten bij. Bedenk ook dat een ingelijste vergroting altijd leuk is. In ieder geval heeft iedereen materiaal genoeg in archief staan om veel persoonlijke items te laten maken.