Toen ik nog een klein meisje was, speelde ik heel graag met de lego. Mijn broertje en ik konden er uren zoet mee zijn. Vreemd genoeg had ik eigenlijk nooit eigen lego. Dat was toen niet gewoon voor meisjes. Als ik het had gevraagd had ik het vast wel gekregen hoor. Maar je voeg er als meisje gewoon nooit om. Wat dat betreft ben ik blij dat mijn dochters in deze tijd opgroeien. Lego is iets voor iedereen geworden en het komt in tig veel varianten. Van Ninjago tot City tot Lego Friends. Zelfs de grote mensen kunnen hun lol op met bouwpakketten vanaf achttien jaar. Maar wist je dat ook qua leesplezier genoeg van Lego vinden kan? Ik heb er een paar voor je uitgezocht.

Lego boeken voor groot en klein

Voorlezen met LEGO – Lego Ninjago – Vriend of vijand?

De ninja’s zitten opgesloten in een grot met twee strijdende stammen. Kai en Nya zijn de leiders en proberen de Geckles en de Munches weer vrienden te laten worden. Gaat het ze lukken?

Omdat papa’s en mama’s ook van Lego en lezen houden, is dit Ninjago prentenboek bijna een musthave. Het staat vol prachtige tekeningen en vertelt een spannend avontuur. Misschien wel iets te spannend voor het slapen gaan?

Lego Ninjago - Vriend of vijand?

LEGO AVI 1 – Ik help graag

Harl is jarig vandaag! Maar hij viert het niet met een feest. Hij viert het door klusjes te doen. Klusjes voor de mensen uit LEGO-Stad. Daar is hij dol op. Maar de mensen uit LEGO-Stad niet … Er gaat steeds iets mis! Lukt het Harl om iemand te helpen?

Voor de startende lezer is het Lego City leeswerk een echte aanrader. De vrolijkheid straalt al van de buitenkant van het boek af. En met de humor van Harl is het helemaal een feestje om te lezen. Zo weet je zeker dat de motivatie wel aangewakkerd wordt.

LEGO NINJAGO – Spinjitzu Brothers 2 – De vloek van het kattenoog

TWEE BROERS OP EEN MISSIE … Wanneer de jonge Wu en Garmadon een katachtige Spinjitzu-tovenares tegenkomen, ontdekken ze dat ze niet de eerste Spinjitzu-leerlingen van hun vader waren. De tovenares belooft de broers te trainen in ruil voor een mysterieus juweel. Maar is de ontmoeting met de tovenares een zegen … of een vloek?

Voor de wat meer ervaren lezer is dit Ninjago boek uitermate geschikt. Het lijkt een flinke pil, maar je vliegt er zo door heen. Het is immers een zeer spannend avontuur wat de broers beleven. De lettergrootte leest wel makkelijk en de plaatjes tussendoor maken het helemaal af. En het leuke is, is dat er nog meer delen zijn. Dus nog meer avonturen van de broers!