Ik vraag me soms wel eens af of het nou aan mij ligt dat ik in rare situaties terecht kom of dat er gewoon steeds meer bijzondere (en dat druk ik dan nog netjes uit) mensen in ons land rondlopen. Eerst dacht ik gewoon dat de jeugd steeds brutaler werd, maar ook een aantal van de 50+ onder ons is van de zotte. Twee incidenten, één van mij en één van mijn zusje, geven dat wel duidelijk aan denk ik.

Bijzonder kinderachtig

Het was nog voor de Corona tijd dat mijn zusje op een drukke zaterdagochtend geconfronteerd werd door een wraakzuchtig ouder echtpaar. Ze was met haar dreumeszoontje en fiets eventjes naar de markt gegaan. Het was er behoorlijk druk, maar ze hoefde alleen maar eventjes wat olijven te halen. Deze kraam is aan het einde van de markt, dus het was niet dat ze met fiets en al door de mensen massa heen ging. Blijkbaar was er een ouder stel (leeftijd van mijn ouders, dus dat zegt genoeg), die zich zichtbaar ergerden aan mijn zusje. Ze hebben haar meerdere boze blikken en verzuchtingen gegeven. Maar dat was niet alles. Blijkbaar vond dit echtpaar het nodig om de banden van de fiets leeg te laten lopen. Echt waar! Dus kon mijn zusje lopend naar huis. Hoe kinderachtig is dat?

Ik kon alleen nog maar een domme vraag stellen

Afgelopen week had ik mijn ontmoeting met een brutale 50+’er. Ik was met de baby naar de supermarkt geweest voor een flinke lading aan boodschappen. De luiers waren in de aanbieding, dus ik had behoorlijk ingeslagen. Ik had alles al ingeladen in de achterbak van de auto en was bezig de baby in haar maxi cosi te plaatsen. De klep van de achterbak stond nog open, want de kinderwagen moest er nog in. Ik wist niet dat er inmiddels al iemand anders in was gegaan. Ik stond daar dus met mijn baby in mijn armen terwijl een vreemde man mijn boodschappen aan het ‘inspecteren’ was. Het enige wat ik kon doen was een domme vraag stellen. “Kan ik u ergens mee helpen?” Hij schrok op en liep snel weg, maar overduidelijk zonder enige vorm van schuld. En ik stond daar maar hem na te kijken. Niet helemaal duidelijk wat ons net overkomen was. In ieder geval gaat volgende keer de achterklep van de auto gewoon dicht tussendoor. Geen verleiding meer voor brutale 50 plussers.