Ja, je leest het goed. Vandaag ging ik voor mijn blog naar de beruchte negen maanden beurs. Samen met Linda maakte ik de beursvloer onveilig om te zien wat new en happening is en wat wellicht ontzettend handig is en je nog niet wist. Nou ben ik eigenlijk bijna niet meer te verrassen, maar toch kwam ik ook nog een aantal leuke stands tegen, die het vermelden waard zijn. Maar het eerste wat ik wil delen is het schattige filmpje van de opening. Vijftien net lopende dreumesjes, die een loopkarrace met elkaar houden kan alleen maar leiden tot een en al schattigheid en hilariteit. Kijk maar mee.

IMG_6336

De eerste stand waar ik langs ging was die van Difrax. Op zich al een bekend merk voor de mama’s, maar wisten jullie dat ze met een nieuwe reeks spenen op de markt gaan komen? Ook hebben ze (eindelijk) een papfles ontwikkeld en verkopen ze inmiddels kraamkadopakketten. Toch maar even langswippen lijkt me.

IMG_6339 1

Vervolgens zag ik de stand van Verh!p. Ik had hier al eerder een artikel over geschreven, maar nu kan je dus de kleertjes ook zelf voelen en zien. De crowdfunding was een succes en Brendy is inmiddels online met haar verkoop. Ook heeft zij nu een fantastische winactie voor de (toekomstige) mama’s, want je kan gewoon een volledige kinderkamer winnen! Loop maar eens langs de stand en doe haar dan de groetjes van mij.

IMG_6342 1Een nieuw product is de zogeheten “Hangloose“. Dit is eigenlijk een ergonomsiche hangmat voor in de box voor de baby’s tot 3 `a 4 maanden, in ieder geval tot ze gaan draaien. Deze hangmat is ontworpen door vijf Nederlandse papa’s (Designed by daddies, loved by babies) en deze heren hebben vandaag voor hun product de baby innovatie award mogen ontvangen. Mocht je ze zien bij de stand feliciteer ze dan!

IMG_6345 1Ben je de hippe kinderwagens een beetje beu? Zou je wel weer terug in de tijd willen naar de wagens waar je zelf als baby in lag? Neem dan een kijkje bij stand van MamaLoes. Allemaal retro kinderwagens staan daar, maar zijn ook nog eens te koop. Met de veiligheid van nu en het gevoel van vroeger uiteraard. Bovendien krijg je naast de wagen ook nog eens een bijpassend autostoeltje. De moeite waard om eens langs te gaan als je iets anders wilt dan anderen.

IIMG_6348 1I

k ben dol op Fisher-Price speelgoed. De kassa waar ik vroeger mee speelde hebben wij ook in huis gehaald. Vooral de oudste is daar groot fan van. Uiteraard moest ik daarom van mezelf ook even langs de Fisher-Price stand. Zeker de moeite waard, want naast veel artikelen te koop voor slechts € 10,- kan je ook mee doen met een spelletje en wellicht een fantastisch prijzenpakket winnen. Met een simpele druk op de knop maak je kans op zowel de Fisher-Price playgym als de mobiel en de loopwagen. En je hoeft je niet eens ergens voor in te schrijven!

IMG_6350 1Een ander van mijn favoriete producten is die van Dr. Leenarts. Ik verwacht hier binnenkort meer over te kunnen vertellen, maar eigenlijk raad ik je aan zelf even bij de stand langs te lopen. Dr. Leenarts is dermatoloog en gespecialiseerd in producten voor het huidje van kleine kindjes. Zij is ook vrij bekend met haar bergzalf.  Voor de beurs is er een speciale aanbieding van Dr. Leenarts, namelijk 3 willekeurige producten voor een bedrag van € 25. Het mogen dus ook de drie duursten zijn. Wist je trouwens dat de Dr. Leenarts producten binnenkort bij Etos verkrijgbaar zullen zijn? Heerlijk dichtbij!

IMG_6343 1In het mobiele tijdperk waarin wij leven worden alle momenten eigenlijk vastgelegd met onze smartphone. Waarom dan ook niet een app, waarin je alle mijlpalen kan vastleggen om het wellicht uiteindelijk te bundelen als boek? Nou, die is er inmiddels. Groeigids ( van onder andere het welbekende blauwe boekje van het consultatiebureau) gaat met de tijd mee en heeft een gratis app ontwikkeld om alles van je spruit voor later vast te kunnen leggen. Tevens kan je extra informatie vinden over bijvoorbeeld vaccinaties. Loop eens langs de stand en haal gelijk een drietal milestone kaarten.

12755128_10153855755347527_1801374181_o

Een stand waar ik ook echt even een kijkje wilde nemen was die van Dooky. Ze zijn voornamelijk bekend om hun gordijntjes, zoals ze ook wel genoemd worden. Ook Dooky komt met twee nieuwe producten, namelijk een Hoody en een Carseatcover voor het autostoeltje. Zo kan je dus eigenlijk je bestaande autostoeltje een nieuwe look geven of, als je bent zoals ik, eindelijk een kap over het hoofdje en een schonere zit voor de baby. De Hoody en de Carseatcover zijn nog niet overal verkijgbaar, dus mocht je interesse hebben loop dan zeker eens langs de stand.

9mndLast but zeker not least is de stand van Mippaa. Ik had het er laatst nog met manlief over, dat het kinderdagverblijf van die handige trapleuningen had voor peuters en dat het voor in huis ook wel handig kon zijn. Hij zag het alleen niet zo zitten om in de muur te boren. De mannen van Mippaa hadden hetzelfde idee en kwamen dus met een Stair Trainer, die demontabel is en zo hoeft er niet geboord te worden. Geen gaten in de muren, maar wel de oefening van trappen lopen voor je kinderen. Je bevestigt het aan je bestaande trapleuning en klaar is kees. Voor bijna alle trappen is er een Stair Trainer beschikbaar, dus neem zeker eens een kijkje bij hun stand of op de website.

ssWist je trouwens dat Squid Soap (waar ik eerder over geschreven had) een prijs heeft gewonnen? In de categorie Care heeft Squid Soap de Baby innovation award gewonnen dit jaar! Even bij de stand een kijkje nemen dus!

Mocht je voor gratis en / of goedkope producten naar de beurs gaan zijn, loop dan ook eens langs bij Kruidvat, Mamaloes, Madeliefke, Nutricia, Dermocare, en Nuby.

Veel plezier!!!