Frozen 2 Diamond Painting, hoe leuk is dat?

Toen ik voor het eerst over diamond painting hoorde, deed het mij denken aan de Ministeck van vroeger. Alleen dan wat met een meer permanent karakter. Immers, als het steentje eenmaal geplaatst is, is het vast voor altijd. Bij Ministeck kon je gewoon alles weer loshalen. Dat was soms ook wel weer jammer, want dan kon je nooit je creaties bewaren. Dat is wel het voordeel van diamond painting denk ik. Ook dat er nu zoveel verschillende patroontjes zijn om te maken. Waaronder al die van Frozen 2! Lieke haar dochters wilden deze wel proberen. Dit is hoe zij het ervaren hebben.

Diamond painting van Elsa door Lotte en Maud

Een paar jaar geleden hebben Lotte en Maud diamond painting al ontdekt. Een heel leuk tijdverdrijf en je houdt er mooie posters/schilderijen aan over. Ook leuk voor volwassenen, want ze zijn in allerlei soorten en maten te krijgen. Het idee is eigenlijk het schilderen op nummer maar dan met het plakken van een soort steentjes of diamantjes. Een pakket bestaat uit de poster, de verschillende kleuren steentjes, een pen en een soort plakgum. Je drukt de pen in de plakgum en dan kan je de steentjes aan je pen plakken en op de poster plakken. Je hoeft niet voor ieder steentje een nieuw stukje plakgum te pakken, je kan er een heleboel achter elkaar doen. En als je merkt dat het niet meer zo goed plakt, dan druk je de pen weer in de plakgum. Je werkt de poster kleur voor kleur af. Lotte en Maud mochten een diamond painting van Frozen met Elsa maken. Hier zaten mooie glitters in 7 verschillende kleuren bij om op te plakken. Omdebeurt gingen Lotte en Maud met een kleur aan de slag en na een middagje werken, was de poster af. 

Geschreven door Lieke

Winactie

Wil jij of je kind ook leuk aan de slag gaan met een Frozen 2 diamond painting? Laat mij dan weten of je team Anna of team Elsa bent. Wie weet krijg jij dan een pakket opgestuurd van enkele setjes. Meedoen kan tot en met 18 januari. Succes!

34 thoughts on “Frozen 2 Diamond Painting, hoe leuk is dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.