Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De tips om oorontstekingen te voorkomen”

Toen ik nog een schattig klein dreumesje was, was ik ook een echt jengelkindje. Althans, dat is wat mijn moeder mij verteld heeft. Het erge was dat mijn ouders een soort van immuun voor mijn klaaggezang waren geworden en dachten dat het gewoon bij mij hoorde. Het was dat mijn oma op een gegeven moment een opmerking erover maakte, dat ze beseften dat ik toch wel heel erg veel jengelde. Een kort bezoekje aan de huisarts en ze wisten waarom; ik had een dubbele oorontsteking!

Oorontsteking als kind

Ik wou dat ik kon zeggen, dat het daarna over was, maar zo ver ik mij kan herinneren had ik altijd wel last van mijn oren. Die daarbij horende pijn vergeet ik echt nooit meer! Ik heb ook alle soorten oorontstekingen gehad, van binnenoor tot middenoor tot buitenoor. Een geperforeerde trommelvlies is mij ook niet bespaard gebleven. Het is dus ook niet verrassend. dat de KNO arts al snel besloot mijn keel- en neusamandelen door te knippen. Uiteraard groeiden mijn keelamandelen weer terug en moesten deze dus opnieuw geknipt worden. Dezelfde ellende had ik met de buisjes in mijn oren. Deze zijn drie keer gezet, omdat ze telkens er weer uit groeide.

Oorontsteking als volwassene

Vervolgens leek ik jaren lang nergens meer last van te hebben. Tot ik een jaar of twintig was. Ineens kwamen de ontstekingen in alle heftigheid terug en zat ik weer volop aan de antibiotica. Ik heb schijnbaar nauwe gehoorgangen, hetgeen voor bacteriën een Walhalla is. De KNO-arts, die ik inmiddels frequent bezocht, ontdekte op een gegeven moment een microscopisch klein stukje ontsteking op mijn trommelvlies wat de boosdoener bleek te zijn. Hij heeft dit ieniemienie stukje aangestipt en sindsdien heb ik geen last meer van mijn oren gehad. Hoe zoiets kleins zo vervelend kan zijn en toch ook weer zo gemakkelijk opgelost kan worden!

Voorkom een oorontsteking

In al die jaren oorontsteking heb ik wel veel geleerd over hoe ik de meeste ellende toch kon voorkomen. Je kan namelijk de kans op infecties enigszins beperken. Heb je vaak last van je oren? Neem dan de volgende lijst eens goed door:

 • droog goed je oren na het douchen of zwemmen
 • ga niet met je oren op de tocht zitten (bijvoorbeeld met raam open rijden)
 • doe een muts op als het buiten waait of wat kouder is
 • doe nooit wattenstaafjes in je oren!
 • ga niet met je vingers in je oren. Als je oor vol smeer zit kan een druppel (olijf)olie er in wonderen verrichten
 • gebruik neusspray (zoutoplossing) zodra je ook maar een beetje verkouden bent (verkouden in de neus eindigt vaak in een ooronsteking) Daro werkt fantastisch!
 • voelt het alsof je een beginnende oorontsteking hebt? Somt helpt het om gewoon een paracetamol te nemen
Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Ik geloof dat de Broccoli Rundvlees Rijst van @olvarit het favoriete smaakje is 😂
 • Ze wilde niet meer naar binnen 😂. De rest was al weg.
 • Vandaag is de sterfdag van mijn opa. Één van de meest bijzondere en erudiete persoon, die ik heb mogen kennen. Ik denk nog dagelijks aan je, lieve opa. Ik hoop oprecht dat je gezellig samen met oma bent. Ergens.....
 • Tip van de week! #gratis #babymutsje #zwangerschap
 • Als je in je element bent tijdens een fotoshoot 😍
.
.
.
.

#kidslife #instamom #toddler #hypotonia #hypermobiel #ontwikkeling #lovemykids #discoverunder5k #motherofthree #girlsmom #meisjesmama #momof3 #mamaofthree #childhoodunplugged #storytellingmama #dailyparenting #blogger #bloggermom #lifeofamom #clickinmoms #motherhood #workingmom
 • We feel so corny
 • Heb mijn “bontje” maar omgedaan. Man, wat is het koud!!!! #onderweg #ret #zitting #werkendemama
 • Tja, tien jaar terug zag ik er dus zo uit. Misschien wat slanker en wilder en zo, maar zou niet meer willen ruilen. Heb nu veel meer rust in mijn donder. #tenyearchallenge

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De luizenmoeder in het echte leven: de traktatie

Jawel, ook ik kijk naar de nieuwe beruchte televisie serie ...

Sluiten