Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De tips om oorontstekingen te voorkomen”

Toen ik nog een schattig klein dreumesje was, was ik ook een echt jengelkindje. Althans, dat is wat mijn moeder mij verteld heeft. Het erge was dat mijn ouders een soort van immuun voor mijn klaaggezang waren geworden en dachten dat het gewoon bij mij hoorde. Het was dat mijn oma op een gegeven moment een opmerking erover maakte, dat ze beseften dat ik toch wel heel erg veel jengelde. Een kort bezoekje aan de huisarts en ze wisten waarom; ik had een dubbele oorontsteking!

Oorontsteking als kind

Ik wou dat ik kon zeggen, dat het daarna over was, maar zo ver ik mij kan herinneren had ik altijd wel last van mijn oren. Die daarbij horende pijn vergeet ik echt nooit meer! Ik heb ook alle soorten oorontstekingen gehad, van binnenoor tot middenoor tot buitenoor. Een geperforeerde trommelvlies is mij ook niet bespaard gebleven. Het is dus ook niet verrassend. dat de KNO arts al snel besloot mijn keel- en neusamandelen door te knippen. Uiteraard groeiden mijn keelamandelen weer terug en moesten deze dus opnieuw geknipt worden. Dezelfde ellende had ik met de buisjes in mijn oren. Deze zijn drie keer gezet, omdat ze telkens er weer uit groeide.

Oorontsteking als volwassene

Vervolgens leek ik jaren lang nergens meer last van te hebben. Tot ik een jaar of twintig was. Ineens kwamen de ontstekingen in alle heftigheid terug en zat ik weer volop aan de antibiotica. Ik heb schijnbaar nauwe gehoorgangen, hetgeen voor bacteriën een Walhalla is. De KNO-arts, die ik inmiddels frequent bezocht, ontdekte op een gegeven moment een microscopisch klein stukje ontsteking op mijn trommelvlies wat de boosdoener bleek te zijn. Hij heeft dit ieniemienie stukje aangestipt en sindsdien heb ik geen last meer van mijn oren gehad. Hoe zoiets kleins zo vervelend kan zijn en toch ook weer zo gemakkelijk opgelost kan worden!

Voorkom een oorontsteking

In al die jaren oorontsteking heb ik wel veel geleerd over hoe ik de meeste ellende toch kon voorkomen. Je kan namelijk de kans op infecties enigszins beperken. Heb je vaak last van je oren? Neem dan de volgende lijst eens goed door:

 • droog goed je oren na het douchen of zwemmen
 • ga niet met je oren op de tocht zitten (bijvoorbeeld met raam open rijden)
 • doe een muts op als het buiten waait of wat kouder is
 • doe nooit wattenstaafjes in je oren!
 • ga niet met je vingers in je oren. Als je oor vol smeer zit kan een druppel (olijf)olie er in wonderen verrichten
 • gebruik neusspray (zoutoplossing) zodra je ook maar een beetje verkouden bent (verkouden in de neus eindigt vaak in een ooronsteking) Daro werkt fantastisch!
 • voelt het alsof je een beginnende oorontsteking hebt? Somt helpt het om gewoon een paracetamol te nemen
Facebook Comments

«

»

8 COMMENTS
 • nicole orriens

  6 maanden ago

  Oorpijn kan enorm pijnlijk zijn, dus deze tips zijn erg fijn. Vooral die van dat wattenstaafje!

 • Juliette - Strongbody.nl

  6 maanden ago

  Jeetje wat vervelend dat je er zo last van heb gehad! Olijfolie in je oren? Wat gebeurt er dan?

 • Nadia

  6 maanden ago

  Ik kamp mijn hele leven al elke zomer met oorontsteking. Gelukkig weet ik wat te doen en ben ik er redelijk snel vanaf tegenwoordig.

 • Liset

  6 maanden ago

  Het lijkt me inderdaad heel vervelend om zo vaak last te hebben van een oorontsteking. Gelukkig heb je heel wat tips verzameld over de jaren!

 • Frederique

  6 maanden ago

  Ugh ja ik had het ook als kind. Twee keer in het ziekenhuis en ook buisjes gezet. En het kan zo pijnlijk zijn, gelukkig – afkloppen – hadden mijn kinderen er niet zoveel last van.

 • charlotte

  6 maanden ago

  Oorontsteking kan zo’n pijn doen. 1 van de kinderen had er ook vreselijk last van maar na de buisjes was het probleem opgelost, echt een uitkomst

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wij laten vaccineren tegen alle typen Meningokokken - MeerVanMir on februari 5, 2018
 • Pingback: Wanneer de zetpil niet meer werkt tegen koorts - MeerVanMir on februari 5, 2018
 • Instagram
  • Go Glam nageltjes. Mogelijk gemaakt door @pinkstudio.amsterdam
  • Twee kleine diva’s helemaal happy met hun nieuwe nageltjes van Go Glam. Iedereen mocht het bewonderen van ze. #goglam @lindenbarbosa #binnenkortmeer #uitgenodigd #mamablogger #reviewvolgt @pinkstudio.amsterdam
  • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
  • Dit soort humor houd ik van 😂
  • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
  • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
  • Tja...
  • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  De luizenmoeder in het echte leven: de traktatie

  Jawel, ook ik kijk naar de nieuwe beruchte televisie serie ...

  Sluiten