Je las het misschien al in dit artikel, maar we hebben besloten om nog één keer te verhuizen naar de omgeving van Elburg waar het prachtig wonen is. Een authentieke boerderij in het groen, daar dromen we van. Een combinatie van authentieke elementen en moderne voorzieningen vind ik de ideale mix. Maar de kamer waar ik écht helemaal mijn ding wil doen is de slaapkamer. In dit artikel lees je hoe zo’n prachtige slaapkamer eruit ziet en vind je enkele leuke tips.

Aparte hoekjes

Een slaapkamer is een kamer waar je tot rust komt. Uiteraard slaap je er gemiddeld 8 uur per nacht, maar het is ook fijn om er te ontspannen door bijvoorbeeld een boek te lezen. Ik vind het wel fijn als ik niet steeds op het bed moet zitten of liggen. Daarom is een grote slaapkamer handig zodat je een leeshoekje kan integreren. Kan je het je al inbeelden: een houten schommelstoel of een fauteuil in velours met enkele zachte kussens en een heerlijke plaid bij de hand. Aan je voeten ligt een zacht vloerkleed en er staat achter de schommelstoel of fauteuil een mooie staande lamp zodat je alles goed kan lezen. 

Knusse ruimte

Je merkt het al, een slaapkamer hoort een knusse ruimte te zijn. In deze ruimte kunnen gordijnen dan ook niet ontbreken. Ze houden niet alleen licht tegen, maar maken deze kamer instant warmer. Veel hangt af van de stof die je kiest. Fluwelen gordijnen zijn niet alleen cosy, maar door de dikke stof houden ze ook de koude buiten en zorgen ze voor een goede akoestiek. Alleen maar voordelen dus. Vind je gordijnen wat te zwaar, dan kan je opteren voor een jaloezie. Het voordeel bij een jaloezie dat ze niet alleen volledig open of dicht kunnen, maar dat je de shutters ook deels kan sluiten zodat er nog steeds wat zonlicht binnenkomt. Nog een aanrader voor slaapkamers: vouwgordijnen. Door de voering is dit gordijn lichtdicht, waardoor je ‘s nachts niet zal wakker worden van licht dat de kamer binnen schijnt.

Warme kleuren

Het kleurgebruik in je slaapkamer is van groot belang. Aangezien je een rustgevende sfeer wil creëren, is het slim om warme kleuren te gebruiken. Denk hierbij aan neutrale of aardse kleuren of ga voor pasteltinten. Trek deze kleuren ook door in het meubilair en de decoratie. Kies je voor beige muren en andere aardse tinten, leg dan bijvoorbeeld mosgroene kussens op het bed.

Keep it clean

Ontzettend belangrijk: houd je slaapkamer netjes en opgeruimd. Je kan echt niet tot rust komen als er nog vuile was op de grond ligt of als je bed er rommelig bij ligt. Maak dus elke ochtend je bed op zodat je ‘s avond in een opgeruimde en fijne ruimte tot rust kan komen.