04042015 578Tijdens mijn zwangerschap van Veerle heb ik een verslaving aan pindakaas ontwikkeld. Misschien kwam het doordat ik dat elke ochtend als ontbijt op bed kreeg, omdat ik dat wel binnen kon houden. Verder had ik ook ontzettend veel trek in een Big Mac. Toen ik zwanger was van Sanne woonden we nog in Leiden en was er een vriendinnetje zo lief dit af en toe voor mij te halen. Tijdens Veerle had manlief me beloofd mee te nemen, maar het is er nooit van gekomen. Op zich vielen mijn eetgewoontes nog wel mee. Toen ik de vraag uitzette bij de andere vrouwen kreeg ik toch een paar ranzige combinaties te horen. Lees maar mee.

 • zoete slagroom bij de rijst
 • frikandel met champignonsaus
 • spinazie of rode bieten of spruitjes met mayonaise
 • peperkoek met salami
 • frietjes met softijs of milkshake als saus
 • het sap van augurken of zilveruitjes
 • tomatensoep met koffiemelk
 • vlees met vla
 • lasagne met appelmoes
 • natte cake met olijven
 • patat met chocoladesaus
 • olijven met pindakaas
 • soepstengels met pindakaas
 • bloemkool met tomatenketchup
 • augurken met slagroom
 • broodje ei met witte chocopasta
 • Soep zonder vocht met mayonaise en ketchup
 • Broodje tomatenpuree met rookworst of salami.
 • Broodje bebogeen met hagelslagmix

Ik vind het heerlijk het stuk vlees in de mayonaise te dippen, maar manlief vindt dat verschrikkelijk. Hij eet dan weer zijn broodje ei graag met mayonaise en daar moet ik weer niet aan denken. Pindakaas is blijkbaar net zo’n wondermiddel, want het past overal bij. Toch zal ik het niet zo snel combineren met olijven zoals één van de gevraagden deed. Het meest bizarre van bovenstaande lijst vond ik toch wel, dat er dus een vrouw is die graag het sap van augurken of zilveruitjes drinkt. Hoe kom je er op? Het zou nooit in mij opgekomen zijn om dat op te drinken namelijk. Misschien had ze wel enorme dorst, maar toch…. Welke bizarre eetgewoontes hebben jullie?