Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“De nasleep van de miskraam”

Inmiddels is het alweer vier weken geleden, dat ik een miskraam had. Het leek mij dus wel tijd voor een update van mij. Geestelijk voel ik me prima. Ik heb niet tot weinig verdriet meer en wil eigenlijk zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. En daar ligt dus het probleem. Mijn lichaam lijkt niet helemaal mee te werken. Ik heb werkelijk geen flauw idee wanneer alles weer een beetje op gang kan of zal komen, maar vooralsnog ziet het er niet naar uit. Volgens de gynaecoloog zou ik toch binnen nu en twee weken weer mijn regels (zo noemen ze het in België en ik vind het zo leuk klinken) weer moeten hebben. De typische symptomen die ik normaal gesproken dan heb zijn nu alles behalve aanwezig. Je zou denken doe dan een zwangerschapstest, maar deze schijnen onbetrouwbaar te zijn na een miskraam. De hormonen zitten dan nog in je lichaam en daarom zou je vals positief kunnen testen. Ovulatietesten schijnen ook niet te werken, dus moet je maar op goed gevoel op de juiste momenten “klussen”. Right!

Ik vind die hele nasleep van de miskraam dus gewoon uitermate frustrerend en zou graag willen dat daar eens een einde aan kwam. Het wachten en niets weten is echt niets voor mij. Na mijn vorige miskraam heeft het een half jaar geduurd voordat alles weer een beetje als het oude functioneerde. Dat was echt een heeeeeeeel lang half jaar. Uiteindelijk ben ik met behulp van acupunctuur weer op orde gekomen. Ik vertel je nu al dat ik dit keer dus niet zo lang ga wachten. Volgende week breng ik eerst weer een bezoekje aan de gynaecoloog en dan zal ook blijken of mijn baarmoederslijmvlies eindelijk weer normaal er uit ziet. En dan hopelijk wat minder onzekerheid en frustraties voor mij. Nou ja, mij kennende tot ik weer zwanger ben. Duim je mee dat dit heel snel zo zal zijn?

 

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Farida

  4 jaar ago

  Heel vervelend allemaal maar komt goed. Tuurlijk duim ik mee want er moeten nog veel kindertjes komen hi. Beterschap en sterkte

 • Saskia

  4 jaar ago

  Ik zal zeker voor je duimen.

 • Bregje

  4 jaar ago

  Ik ga heel hard voor je duimen!!!

 • Lodi

  4 jaar ago

  Ik duim mee! Succes en sterkte.

 • Fijn dat het emotioneel gezien goed met je gaat! Ik heb geen miskraam gehad, maar kan me voorstellen dat je door wilt en dat het dan frustrerend is als je lijf nog niet mee werkt. Ik duim heeeeel hard voor je!

 • Birgit

  4 jaar ago

  Dat is wel heel vervelend. Ik heb precies hetzelfe gehad. Had een miskraam, maar werd niet meer ongesteld daarna. Mijn hcg waarden schenen ook enorm gedaald. Maar een paar weken later bleek ik al wel 11 weken zwanger te zijn… Hoe het precies zat heb ik geen flauw idee van…

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Had je wel een echo tussendoor gehad? Ik wel namelijk en toen zag het er schoon uit. Ik test alleen weer goed positief terwijl mijn waarde 7.6 is. Ik snap er dus niks meer van.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
“jij arrogant kapsones wijf”

Ik ben nu al een tijd werkzaam als juriste, maar ...

Sluiten