Inmiddels is het alweer vier weken geleden, dat ik een miskraam had. Het leek mij dus wel tijd voor een update van mij. Geestelijk voel ik me prima. Ik heb niet tot weinig verdriet meer en wil eigenlijk zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. En daar ligt dus het probleem. Mijn lichaam lijkt niet helemaal mee te werken. Ik heb werkelijk geen flauw idee wanneer alles weer een beetje op gang kan of zal komen, maar vooralsnog ziet het er niet naar uit. Volgens de gynaecoloog zou ik toch binnen nu en twee weken weer mijn regels (zo noemen ze het in België en ik vind het zo leuk klinken) weer moeten hebben. De typische symptomen die ik normaal gesproken dan heb zijn nu alles behalve aanwezig. Je zou denken doe dan een zwangerschapstest, maar deze schijnen onbetrouwbaar te zijn na een miskraam. De hormonen zitten dan nog in je lichaam en daarom zou je vals positief kunnen testen. Ovulatietesten schijnen ook niet te werken, dus moet je maar op goed gevoel op de juiste momenten “klussen”. Right!

Ik vind die hele nasleep van de miskraam dus gewoon uitermate frustrerend en zou graag willen dat daar eens een einde aan kwam. Het wachten en niets weten is echt niets voor mij. Na mijn vorige miskraam heeft het een half jaar geduurd voordat alles weer een beetje als het oude functioneerde. Dat was echt een heeeeeeeel lang half jaar. Uiteindelijk ben ik met behulp van acupunctuur weer op orde gekomen. Ik vertel je nu al dat ik dit keer dus niet zo lang ga wachten. Volgende week breng ik eerst weer een bezoekje aan de gynaecoloog en dan zal ook blijken of mijn baarmoederslijmvlies eindelijk weer normaal er uit ziet. En dan hopelijk wat minder onzekerheid en frustraties voor mij. Nou ja, mij kennende tot ik weer zwanger ben. Duim je mee dat dit heel snel zo zal zijn?