Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“De check-up na de miskraam”

Vanochtend mocht ik naar de gynaecoloog voor mijn check-up. Zoals gebruikelijk heb ik eerst een uur in de wachtkamer mogen vertoeven voordat ik naar binnen geroepen werd. Gelukkig ging er een vriendinnetje mee en gaf het ons de gelegenheid even bij te kletsen. Ik had gelijk al een overwinningsmoment voor mezelf, want ik zag een baby’tje van zeven weekjes jong en had niet de neiging in janken uit te barsten. Het helen is dus begonnen!

De afspraak stelde niet zoveel voor. De gynaecoloog vroeg hoe het me ging en hoe het weekend verlopen was. Daarna volgde de inwendige check-up. Mijn baarmoeder is nog niet leeg, want de miskraam is nog in volle gang. Met andere woorden ik was er te vroeg. Het zag er wel naar uit, dat het allemaal goed zou komen en er geen curettage meer nodig zou zijn. Zekerheidshalve moet ik volgende week nog terug voor een controle. Prima, want dan kunnen ze gelijk mijn rinkelende eierstokken bekijken of er al wat aan komt ;-).

Het vruchtje is er nog niet uit, dat kon ze in ieder geval zien. Voordat ik het door had pakte ze een tang om het er uit te trekken. Nou, dacht het even niet! Als ik mijn benen ter plekke bij elkaar had kunnen doen had ik dat ook zeker gedaan. Ze keek me verbaasd aan en vroeg wat het probleem was. Waarom zou je iets er uit trekken als het ook vanzelf los gaat laten? Het ziet er niet voor niets toch nog? Bovendien was het de vorige keer, dat een gynaecoloog daar rommelde, mij alles behalve goed bevallen. Ze begreep mijn reactie niet helemaal, maar eerlijk gezegd boeit me dat totaal niet. Ze had het ook eerst even kunnen vragen aan mij en niet gelijk de tang hoeven te pakken. Bovendien wil ik niet op die manier het vruchtje zien, als ik het al wil zien.

Het lijkt er dus op dat mijn miskraam tragedie eindelijk een einde begint te naderen. Tijd om weer naar de toekomst te kijken en het geluk dat we al hebben. De mini krijgt een plekje in mijn hart en de echo foto op mijn nachtkastje. Daar laat ik het dan voor nu ook bij.

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Leonie van Mil

  3 jaar ago

  Wat gek dat ze gewoon een tang erbij pakte. Ze zou toch eerst opties met voor- en nadelen moeten bespreken. En lekker emotieloos dat ze niet begreep dat jij daar niet van gediend was. Fijn dag het einde in zicht is. Dan kan het verwerken echt gaan beginnen en een plekje geven. Heel veel sterkte de komende tijd

 • Mèlanie

  3 jaar ago

  Heel raar dat ze ee gelijk een tang bij pakte. Het zou toch vanzelf loslaten. En heel raar dat ze jou niet snapt… Heel veel sterkte en kan je het een goed plekje kan geven.

 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Wat raar dat ze gewoon een tang pakte, echt niet normaal. Het komt inderdaad vanzelf wel eruit en daar is geen tang voor nodig. Hopelijk heb je snel weer een mooi nieuw ei en een positieve test met wel een goede zwangerschap.

 • Ik heb dit met open mond gelezen. OMG dat ze die tang pakte! Ik heb zelf een missed abortion from hell meegemaakt (enorm drama met die pillen) en dus ook zo gelegen met het vruchtje nog. Ik had echt gaan gillen als iemand zo met een tang aan was komen zetten. Niet te geloven. Heel veel sterkte en dikke kus voor jou!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
 • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
 • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De miskraam en hoe dan nu verder?

Inmiddels is het alweer drie dagen geleden dat de gynaecoloog ...

Sluiten