Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Oma

“Gastblog oma: “hoe word ik zwanger?””

Lang lang geleden leerde ik mijn echtgenoot kennen. Binnen drie dagen sloeg bij ons de vlam in de pan en we waren een stel. In die tijd bestond de pil al. Natuurlijk wilde ik niet direct aan de pil, want dan zou ik mezelf het gevoel geven dat we non stop aan de sekserij zouden moeten en als ‘zo’n soort meisje’ wilde ik niet overkomen. Hoe hypocriet van me geredeneerd! Ik prijs mezelf nog steeds gelukkig dat ik in die tijd niet per ongeluk zwanger ben geworden, want dat had zomaar gekund, met alle risico’s die we toen namen. We hadden daar ook vaak discussies over. ‘Wat doen we als ik zwanger word?’ ‘Trouwen,’ zei mijn echtgenoot beslist. ‘Weg laten halen,’ zei een vriendin. ‘Jullie studeren allebei nog.’ Het is maar goed, dat we nooit voor dit dilemma zijn komen te staan.

Toen ik uiteindelijk na eindeloos veel jaren pilgebruik zwanger wilde worden, lukte het dus niet. Je vraagt je wel eens af waarom je toen zo moeilijk deed als het toch niet lukte. We modderden eerst wat aan, want we hadden nog niet veel haast. Op advies van een vriendin ging ik voor de zekerheid alvast temperaturen (in die tijd had je nog geen ovulatietesten, die je bij de drogist kon kopen) en ontdekte dat er nergens een temperatuurverhoging was. Conclusie, geen ovulatie dus. Ten einde raad en enigszins wanhopig ging ik naar de huisarts. ‘Hoe word je eigenlijk zwanger,’ vroeg ik met mijn domme hoofd. Hij kwam niet meer bij van het lachen. Hoe lang was ik al getrouwd? O, al vier jaar? ‘Nou, dan weet je toch wel hoe de conceptie moet?’ Ja, duh….!

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om te weten wanneer en of je ovuleert. Dat had mij toch gauw een jaar aan dagelijks thermometeren gescheeld. Ach, met vier kinderen mag ik eigenlijk ook niet klagen. Toch?

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Birgit

  3 jaar ago

  Leuk om te lezen, maar hoe heb je uiteindelijk je 4 kinderen gekregen zonder ovulatie? Of vraag ik nu iets heel doms? Hahaha

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha, ze heeft uiteindelijk pillen gekregen om vruchtbaar te worden.

   • Birgit

    3 jaar ago

    Oooh, ik wist helemaal niet dat dat kon joh! Wat fijn dat zoiets kan en dan op die manier nog moeder te worden van 4 prachtige kinderen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Check deze leukerd van @affenzahn_official Schattig hè? De tijgervariant is nu te winnen op mijn blog! #linkinbio #winactie #review #mamablogger #toilettas
 • Summer, here we come!
 • Ze staan in de rij voor de Cozy Coupe van @littletikesbenelux #binnenkortmeer #gekregen #mamablogger #review #winactie
 • Veerle wilde een selfie maken 😂
 • Even een krijspaleisje pakken
 • Als mama een nieuwe tas heeft en dochterlief ermee vandoor gaat. #GastonLuga #GastonLugaNL #gekregen #review #binnenkortmeer
 • De zon schijnt en de vakantie komt er aan. Tijd om de tuin op orde te brengen. Het speelhuisje van de kinderen moet af en het kleine beetje gras dat nog over is moet bijgesnoeid worden. Daarna ook zeker nieuw gras zaaien, want er is bijna niets meer over.
 • Geweldige vrouwen en lieve vriendinnetjes!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het zwanger worden met pcos

Ik vind het zo mooi, dat ik de bijzondere kinderwens ...

Sluiten